Nazaj

1. SKL za ženske: Triglav suvereno ostaja neporažen

20
nov.
2021
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - S tekmo v Kranju se je danes zaključilo 7. kolo v 1. SKL za ženske. Igralke Pro-Bit Konjic, sicer najprijetnejšega presenečenja dosedanjega dela sezone, niso uspele presenetiti domači Triglav, ki tako ostaja še neporažen v sezoni 2021/2022. 
Foto: KZS/alesfevzer.com

1.SKL ZA ŽENSKE, 1. DEL TEKMOVANJA
7. kolo
Sobota, 20. november


TRIGLAV : PRO-BIT KONJICE 82:56 (20:14, 24:15, 18:10, 20:17)
CELOTNA STATISTIKA
Triglav tudi po 7. kolu ostaja še neporažen v tekoči sezoni. Pred tekmo so Gorenjke vedele, da jim v goste prihaja ekipa, ki letos igra dobro in je prijetno presenečenje tega dela sezone, gostje pa je ta naziv navdajal z optimizmom, da morda lahko tudi presenetijo favorizirane Kranjčanke. A je tekma pokazala, da so trenutno igralke Triglava še vedno bolj kvalitetna zasedba od gostij. Začetek tekme je bil izenačen do sedme minute, čeprav so znotraj teg obdobja gostje naredile tudi delni izid 8:0, od takrat naprej pa so se domačinke rahlo odlepile, najprej na +6 ob koncu prve četrtine zahvaljujoči tudi delnemu izidu 13:0 in nato na +15 ob koncu prvega polčasa. V drugem polčasu so Triglavanke stopnjevale ritem vse do pred sam konec srečanja, ko so v 38. minuti povedle z najvišjo prednostjo na tekmi (80:51) ter na koncu suvereno zmagale. Premoč v skoku (45-24) in 50% met iz igre sta bila na koncu poglavitna razloga za domačo zmago. 
Izkušena Rebeka Abramovič je z 20 točkami postala najboljša strelka Triglava, s 15 ji je sledila Manca Vrečer. Pri Konjičankah je Hana Ovčina dosegla 14 točk, Tea Ramšak jih je dodala 13. 
Triglavanke bodo v prihajajočem tednu odigrale le zaostalo tekmo 6. kola, ko bodo 25. novembra gostovale pri Derby Ježici, igralke Pro-Bit Konjic pa bodo naslednjič aktivne v okviru 8. kola, ko se bodo 27. novembra doma pomerile proti igralkam iz Grosuplja. 

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se