Nazaj

1. SKL za ženske: Triglav suveren, poraz Cinkarne Celja!

23
mar.
2022
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - V današnjih dveh tekmah v skupini za prvaka 1. SKL za ženske sta nastopili najboljši ekipi v Sloveniji, Triglav in Cinkarna Celje. Medtem ko je bil Triglav suveren v Mariboru, so košarkarice Grosuplja nekoliko presenetljivo doma ugnale aktualne državne prvakinje. 
Foto: KZS/alesfevzer.com

1.SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL TEKMOVANJA - za prvaka

2. kolo
Sreda, 23. marec


VBO MARIBOR : TRIGLAV 64:98 (12:29, 21:25, 9:21, 22:23)
CELOTNA STATISTIKA
Štajerska prestolnica je danes ponudila tekmo 2. kola v 1. SKL za ženske, Mariborčanke so v njej gostile košarkarice kranjskega Triglava. Kranjčanke so pred tekmo načrtovale zmago na današnji tekmi in končni rezultat ter zmaga Triglava sta pokazala, da so ti načrti imeli podlago. 

Gostje so vse dvome o zmagovalcu srečanja odpihnile že v prvi četrtini, ki je bila izenačena le do tretje minute, nato pa so Triglavanke ekspresno povedle z večjo razliko, na koncu prve četrtine pa so si nabrale že 17 točk prednosti. Gorenjke so bile zelo razpoložene v napadu, saj so v prvem polčasu dosegle kar 54 točk, preostanek tekme pa je bil le stvar formalnosti, še posebej ko Mariborčanke zadnjih pet in pol minut tretje četrtine niso dosegle niti ene točke, Kranjčanke pa so v tem času dosegle 14 točk. Zadnja četrtina je bila bolj kot ne revijalna in kranjske košarkarice so se veselile visoke zmage. 

Gostujoča ekipa je metala iz igre odličnih 54% in imela 18 skokov ter kar 14 podaj več od VBO Maribora, zato je bila njena visoka zmaga več kot zaslužena. 

Pri VBO Mariboru je Aneja Stojko (8 skokov) dosegla 17 točk, Tina Tomšič pa je svojo bero točk na današnjem srečanju končala pri številki 14. Za Triglav se je napadalno najbolj izkazala Manca Vrečer (7 skokov, 7 podaj), ki je dosegla 30 točk, sledila ji je Ajda Burgar, ki jih je dodala 15. 

Naslednji izziv čaka VBO Maribor že čez 48 ur, ko bo gostoval v Celju, Triglavanke pa se v soboto, 26. marca, odpravljajo v Grosuplje. 

3. kolo
23. marec


GROSUPLJE : CINKARNA CELJE 56:50 (16:9, 11:14, 14:19, 15:8)
CELOTNA STATISTIKA
Aktualnim državnim prvakinjam je spodrsnilo v Grosuplju in Celjanke niso vknjižile novega para točk, ki so ga v taboru Celjank sicer načrtovale. Ekipi sta se nazadnje srečali pred 18 dnevi, v polfinalu Pokala članic, takrat pa so Grosupeljčanke zadale kar nekaj glavobola Celjankam, predvsem v prvem polčasu, na tem pa je domača ekipa tudi gradila optimizem pred današnjo tekmo.  

Ekipi sta bili prvih pet minut srečanja izenačeni, vseeno pa so domačinke zahvaljujoč delnemu izidu 8:0 prvo četrtino dobile s sedmimi točkami prednosti (16:9) in napovedale, da se bodo danes borile za zmago.  Tudi druga četrtina je minila v izenačeni igri, so pa v tem delu Celjanke uspele zmanjšati prednost domačink, ki pa so vseeno na veliki odmor odšle z vodstvom. V tretji četrtini so bile boljše gostje ki so do konca tretjih deset minut tudi povedle in obetala se je zanimiva zadnja četrtina. Takrat pa so na sceno spet stopile Grosupeljčanke, ki so z delnim izidom 13:2 razblinile vse dvome o zmagovalcu srečanja in se na koncu zasluženo veselile prestižne zmage nad renomiranimi tekmicami. 

Srečanje, ki je na koncu ponudilo majhno število doseženih točk obeh ekip so domačinke bolje metale iz igre (38%-28%) in zadele osem prostih metov več od Celjank, ki so sicer nastopile brez Lee Debeljak, Katrine Pardee in Isabele Macedo, to pa so bili tudi poglavitni razlogi za zasluženo zmago košarkaric Grosuplja.  

Pri Grosuplju je strelsko najbolj izstopala Eva Stefanoski (8 skokov), ki je dosegla 14 točk, Sara Meden se je ustavila pri 11. Pri Celjankah je Mojca Jelenc (14 skokov, 3 blokade) dosegla 18 točk, Lea Bartelme jih je dodala 11.  

Naslednja aktivnost Grosuplja sledi 26. marca, ko bodo košarkarice gostile Triglav, Celjanke pa bodo aktivne že čez 48 ur, ki jim v goste prihaja VBO Maribor.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICI 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se