Nazaj

1. SKL za ženske: Triglav prepričljiv na domačem parketu

30
mar.
2022
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - Prizorišče zaostale tekme 1. kola drugega dela tekmovanja v 1. SKL za ženske je bil danes Kranj, kjer so domače košarkarice gostile zasedbo Aksona Ilirije. Igralke Triglava so bile na tekmi prepričljive in z zmago zadržale prvo mesto na prvenstveni lestvici. 
Foto: KZS/alesfevzer.com

1.SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL TEKMOVANJA - za prvaka

1. kolo
Sreda, 30. marec

TRIGLAV : AKSON ILIRIJA 91:54 (24:10, 20:20, 23:14, 24:10)

CELOTNA STATISTIKA
Kranjčanke in Ljubljančanke so se danes pomerile v zaostali tekmi 1. kola drugega dela tekmovanja v 1. SKL za ženske in kot je bilo pričakovati so favorizirane košarkarice Triglava suvereno zmagale ter tako ohranile prvo mesto na prvenstveni lestvici. 

Prva četrtina je minila v takojšnjem pritisku domače ekipe, ki si je želela čimprej priti do bolj otipljive prednosti, zato je začela z mini delnim izidom 6:0. A so se Ilirijanke zbrale in se hitro vrnile v igro vse do osme minute, ko je domačim uspel še en delni izid, tokrat 10:0 in prva četrtina se je končala s prednostjo 14 točk za Kranjčanke. V drugih desetih minutah so Ljubljančanke vzpostavile rezultatsko ravnovesje, a zaostanka iz prve četrtine jim ni uspelo zmanjšati, tako da sta ekipi na polčas odšli s prednostjo domačink iz prve četrtine. Po izenačenem začetku tretje četrtine, so Triglavanke proti koncu četrtine uspele pobegniti na 23 točk razlike, s tem pa odločile zmagovalca srečanja. V zadnjem delu pa so gostje nato povsem popustile in Gorenjke so dosegle visoko zmago ter se vrnile nazaj na prvo mesto lestvice.

Igralke iz gorenjske prestolnice so bile boljše pri metu iz igre (50%-32%), imele kar 23 skokov in 12 podaj več, zato visoka razlika na koncu ne preseneča. 

Najbolj učinkovita v vrstah Triglava je bila Staša Osterman, ki je dosegla 16 točk, Manca Vrečer pa jih je dodala 14. Pri Ljubljančankah se je strelsko najbolj izkazala Hana Sambolić, ki je dosegla 19 točk, Alina Žitek jih je v zapisnik tekme vnesla 15.

V soboto, 2. aprila, čaka Triglav derbi sezone, saj v Kranj prihaja ekipa Cinkarne Celja, isti dan pa bo Akson Ilirija gostila Grosuplje. 

RAZPORED TEKEM IN LESTVICI 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se