Nazaj

1. SKL za ženske: Triglav in Grosuplje uspešna na domačem parketu

09
apr.
2022
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - Zmagovalki dveh tekem 7. kola drugega dela tekmovanja v 1. SKL za ženske, ki sta bili v skupini za prvaka odigrani v soboto, sta postali ekipi Grosuplja in Triglava. Košarkarice bodo z 8. kolom nadaljevale v ponedeljek in torek, 11. in 12. aprila. 
Foto: KZS/alesfevzer.com

1.SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL TEKMOVANJA - za prvaka

7. kolo
Sobota, 9. april

GROSUPLJE : PRO-BIT KONJICE 63:52 (13:13, 18:11, 19:10, 13:18)

CELOTNA STATISTIKA
Igralke Grosuplja so za zanesljivo uvrstitev v polfinale in na 3. mesto po drugem delu tekmovanja potrebovale zmago proti Konjičankam, nalogo pa so tudi izpolnile. 

V prvi četrtini sta bili ekipi izenačeni, napadalno pa ne preveč razpoloženi. Grosuplje je do prve omembe vredne prednosti prišlo  v začetku druge četrtine, ko so z delnim izidom 9:0 domačinke prišle do ravno takšne prednosti, ob koncu prvega polčasa pa je razlika znašala sedem točk v korist Grosuplja, medtem ko gostujoča ekipa še vedno ni našla najboljših rešitev v napadu. V drugem polčasu so košarkarice Grosuplja svojo prednost še povečale na 16 točk razlike, predvsem so več točk dosegale iz rakete, na kocu pa tekmo mirno pripeljale do zaključka in se zasluženo veselile zmage.

Grosupeljčanke so tekmo zmagale predvsem zahvaljujoč boljšemu metu iz igre, saj so zadevale s 40% uspešnostjo, medtem ko Konjičanke niso imele svojega strelskega popoldneva, saj so iz igre metale le 26%. Domača ekipa je bila tudi boljša v skoku, saj so ta statistični element dobile s 53-40, prav tako pa so iz rakete dosegle 36 točk, medtem ko so jih gostje iz podobnega položaja dosegle le 16. 

Za Grosuplje sta Tinkara Zoran in Lea Mehle (7 skokov) dosegli po 13 točk. Anita Merlak (6 točk) in Mojca Ahac (8 točk) sta dosegli 15 in 14 skokov. Najboljša strelki Pro-Bit Konjic sta bili Eva Brdnik (7 skokov) in Hana Ovčina s po 11 doseženimi točkami.

Košarkarice Grosuplja bodo 12. aprila gostovale v Celju, Konjičanke pa bodo dan prej gostile Triglav. 

TRIGLAV : VBO MARIBOR 79:50 (18:13, 25:9, 18:15, 18:13)
CELOTNA STATISTIKA
Košarkarice iz Kranja so v 7. kolu suvereno zabeležile novo zmago, tokrat so bile boljše od Mariborčank in tako še naprej bijejo bitko s Celjankami za najboljšo pozicijo pred začetkom polfinala državnega prvenstva.

Po uvodnih izenačenih sedmih minutah obračuna, so Kranjčanke počasi prevzele pobudo in prvo četrtino dobile za pet točk ter tako nakazale, kar bo sledilo. To pa je bila druga četrtina, v kateri so Kranjčanke zagospodarile na igrišču in praktično odločile zmagovalca srečanja, saj so, tudi zahvaljujoč delnemu izidu 10:0 v tem delu igre, na odmor odšle s kar 21 točkami prednosti. V drugem polčasu so Gorenjke kontrolirale potek srečanja, ki so ga, skladno z njihovimi željami, do konca mirno pripeljale do konca ter vpisale novo zmago v državnem prvenstvu.  

Štirinajst skokov več, kar 18 podaj več in 58% met iz igre so bili razlogi, zaradi katerih so domače igralke visoko zmagale, lep pogled na statistiko kranjske ekipe pa je skazilo kar 34 izgubljenih žog domače ekipe.

V vrstah Triglava je Gala Kramžar (7 skokov) dosegla 19 točk, Nina Stavrov je dosegla 13 točk. Merisa Dautović (8 skokov) je za Mariborčanke dosegla 13 točk, Natalija Hočevar ji je sledila z 11 doseženimi točkami.

Gorenjke bodo že čez 48 ur gostovale v Slovenskih Konjicah, Mariborčanke pa bodo dan kasneje pričakale zasedbo Aksona Ilirije. 

RAZPORED TEKEM IN LESTVICI 2. DELA TEKMOVANJA V 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se