Nazaj

1. SKL za ženske: Triglav drugi finalist državnega prvenstva, tam ga čakajo Celjanke

30
apr.
2022
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - Po včerajšnji uvrstitvi Celjank v finale državnega 1. SKL za ženske so jim po današnji tekmi v Grosuplju sledile še košarkarice Triglava, ki so bile od Grosuplja boljše tudi na drugi tekmi polfinala. Finalna serija, ki se bo igrala na tri dobljene zmage, so bo začela 6. maja v Celju. 
Foto: KZS/alesfevzer.com

1.SKL ZA ŽENSKE
POLFINALE, 2. tekma

Sobota, 30. april

GROSUPLJE (3) : TRIGLAV (2) 53:61 (14:13, 12:18, 8:13, 19:17)  *0:2

CELOTNA STATISTIKA
Kranjčanke so z zmago v gosteh pri ekipi Grosuplja postale druge finalistke državnega prvenstva v sezoni 2021/2022. 

V prvi četrtini so Grosupeljčanke zelo kmalu prevzele iniciativo in večino prvih 10 minut so vodile, na koncu pa so se jim Kranjčanke približale le na eno točko zaostanka. To pa je bil nato tudi del delnega rezultata, ki so go izpeljale gostje in sicer so z delnim izidom 11:0 prišle do prve bolj otipljive prednosti sedmih točk (14:21), z isto razliko pa se je končal tudi prvi polčas. V drugem polčasu so Kranjčanke prišle celo do 16 točk prednosti, vendar so se Grosupeljčanke če enkrat približale na le šest točk zaostanka (53:59) tri minute do konca srečanja in tekma je postala spet rezultatsko zelo zanimiva. A so Kranjčanke na koncu unovčile svojo kvaliteto in predvsem izkušnje ter so se že po drugi tekmi uvrstile v finale, kjer jih že čaka zasedba Cinkarne Celja. 

Boljši met iz igre (Triglav 39%, Grosuplje 32%), 15 skokov in šest podaj več so poglavitni razlogi za zmago gostujoče ekipe. 

Pri Grosuplju je bila tokrat najboljša strelka Mojca Ahac, ki je dosegla 17 točk, Sara Meden (5 podaj) jih je dodala 16. Pri Kranjčankah je najboljša strelka postala Rebeka Abramovič, ki je dosegla 16 točk, Lara Kozina Bubnič je na konto Triglava dodala 12 točk.  

Triglav bo finalno serijo začel s tekmo v Celju, kjer so bo 6. maja, ob 20. uri, s televizijskim prenosom na Sportklubu, pomeril s Cinkarno Celjem.


* Izid v zmagah, polfinalna serija se igra na dve dobljeni zmagi

RAZPORED FINALA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se