Nazaj

1. SKL za ženske: Tosama Ledita v zaostali tekmi 14. kola zdržala pritisk Ježičank v drugem polčasu

25
jan.
2022
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - Danes je bila v Ljubljani odigrana zaostala tekma 14. kola, kjer je domača Derby Ježica gostila Tosamo Ledita. V tekmi dveh različnih polčasov domači ekipi na koncu ni uspel popoln preobrat in zmaga je odšla v Domžale. 
Foto: ŽKD Ježica

1.SKL ZA ŽENSKE, 1. DEL TEKMOVANJA
14. kolo
Torek, 25. januar


DERBY JEŽICA : TOSAMA LEDITA 67:72 (9:20, 14:16, 28:20, 16:16)
CELOTNA STATISTIKA
Torek zvečer je bil rezerviran za zaostalo tekmo 14. kola v 1. SKL za ženske, košarkarice Derby Ježice so gostile ekipo Tosama Ledita. Z morebitno zmago domačink bi se ekipi izenačili po številu zmag in porazov v sezoni 2021/2022. Tekmo so bolje odprle gostujoče igralke, ki so si po prvi četrtini priigrale kar 11 točk prednosti. Tudi v drugi četrtini domači zasedbi ni uspelo ustaviti naleta Domžalčank, ki so si ob glavnem odmoru zagotovile prednost 13 točk. V drugem polčasu pa smo gledali obrnjeno sliko, saj so Ježičanke že v tretji četrtini zaostanek zmanjšale le na pet točk, kar je napovedovalo zanimiv zadnji del tekme. V četrti četrtini so nato Ljubljančanke celo povedle s 63:60, vendar pa so nato Domžalčanke naredile delni izid 7:0 in tekmo spet obrnile v svojo korist. Derby Ježici je uspelo 63 sekund pred koncem tekme rezultat še poravnati na 67, vendar pa je bilo to tudi vse, kar so zmogle, saj pri zaostanku za dve točki (67:69) 16 sekund pred koncem niso uspele zadeti za ponovno izenačenje, Domžalčanke pa so bile na koncu tudi uspešne pri izvajanju prostih metov in zmago odnesle domov. Igralke Tosame Ledita so bile boljše pri metu za dve točki (45%-33%), prav tako pa so imele 11 skokov več, to pa je bilo dovolj za njihovo četrto zmago v sezoni. 
Pri Ljubljančankah je bila najboljša strelka Ana Vita Mićunović z 19 točkami, Elena Lazarević jih je dodala 15. Pri Domžalčankah je odlično tekmo odigrala Urša Žibert (8 podaj), ki je dosegla 28 točk, Lejla Pamić pa je 20 točkam dodala 12 skokov. 
Ježičanke bodo svojo naslednjo tekmo odigrale 29. januarja, ko bodo gostile ekipo Grosuplja, Domžalčanke pa bodo aktivne dan kasneje, ko se bodo doma pomerile proti Pro-Bit Konjicam. 

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se