Nazaj

1. SKL za ženske: Tesna zmaga Jasmin sport Ledite, po dolgem času zmaga Pro-Bit Konjic

20
nov.
2019
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - V zaostali tekmi sedmega kola so po napeti končnici zmagale košarkarice Jasmin sport Ledite. V zaostali tekmi devetega kola pa so Konjičanke vpisale tretjo zmago v sezoni. V četrtek je na sporedu še derbi vodilnih ekip državnega prvenstva med Cinkarno Celje in Ježico, ki se bo v dvorani Gimnazije Celje-Center začel ob 20. uri.
Foto: Jasmin sport Ledita


1. SKL za ženske
7. kolo
Sreda, 20. november, ob 17.45

MARIBOR : JASMIN SPORT LEDITA 59:61 (13:17, 12:12, 23:16, 11:16)

Dautović M. 16 (16 skokov), Ribič 15 (10 skokov); Zupan 25 (18 skokov), Kozina Bubnič 16 (12 skokov)
STATISTIKA

V Mariboru se je v zadnji tekmi sedmega kola odvijala izjemno napeta tekma, ki so jo po napeti končnici dobile gostujoče košarkarice. Košarkarice obeh ekip so prikazale atraktivno igro, kar štiri igralke pa so na koncu dosegle dvojnega dvojčka. Pri domači ekipi je to uspelo Merisi Dautović (16 točk in 16 skokov) ter Valentini Ribič (15 točk, 10 skokov), pri gostujoči ekipi pa je Pia Zupan 25 točkam dodala 18 skokov, Lara Kozina Bubnič pa je dosegla 16 točk in 10 skokov.

Maribor se bo v soboto pomeril s Konjicami, Jasmin sport Ledito pa v soboto čaka obračun s Triglavom.

Izjavi trenerjev:

Žiga Ravnikar, trener Maribora:
"Odigrali smo borbeno in napeto tekmo. Na koncu nam je zmanjkalo zbranosti in nekaj športne sreče. Bili smo enakovreden nasprotnik. Čestitke nasprotni ekipi za zmago in športno igro."

Alen Ploj, trener Jasmin sport Ledite:

"Kljub temu, da smo odigrali povprečno tekmo, smo na koncu izvlekli zmago in to je tisto, kar šteje. Čestitke Mariboru za korektno tekmo."
 


9. kolo

Sreda, 20. november, ob 20.00

DOMŽALE : PRO-BIT KONJICE 40:55 (7:16, 8:9, 11:13, 14:17)

Grintal 14 (8 skokov), Tajher 9; Podgrajšek 16, Šrot 12 (9 skokov)
STATISTIKA

Domačinke so v tretji minuti prve četrtine po rezultatu 6:5 popustile in gostjam dovolile, da se razigrajo. Konjičanke so si po prvih desetih minutah priigrale 9 točk prednosti in prednost uspele zadržati do konca tekme.

Pri Domžalah je mejo desetih točk presegla le Maja Grintal, ki je na koncu dosegla 14 točk in ujela 8 žog. Za tretjo zmago Konjic v sezoni je Maruša Podgrajšek dosegla 16 točk.

Domžale v soboto čaka obračun z Grosupljem, Pro-Bit Konjice pa odhajajo na gostovanje v Maribor.

Izjavi trenerjev:

Bojan Hladnik, trener Domžal:
"Čestitke gostujoči ekipi za zmago, za ostalo pa je škoda besed."

Franc Perkič, trener Pro-Bit Konjic:
"Prava prvenstvena tekma brez umiranja od lepote ampak z zelo čvrsto obrambo. Z naše strani vse čestitke našim puncam, zmago pa posvečamo našemu vodstvu kluba za ves njihov trud."



LESTVICA 1. SKL ZA ŽENSKE

 

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se