Nazaj

1. SKL za ženske: Suverena zmaga Celjank v zaostali tekmi 13. kola

03
feb.
2022
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - Zadnja zaostala tekma 13. kola, med Cinkarno Celjem in Derby Ježico, se je odigrala danes v Celju. Kot je bilo pričakovati, aktualne državne prvakinje z Ježičankami niso imele prevelikih težav in so visoko zmagale. 
Foto: KZS/alesfevzer.com

1.SKL ZA ŽENSKE, 1. DEL TEKMOVANJA
13. kolo
Četrtek, 3. februar


CINKARNA CELJE : DERBY JEŽICA 91:65 (17:23, 25:16, 32:11, 17:15)
CELOTNA STATISTIKA
V Celju se je danes odigrala še zadnja zaostala tekma 13. kola, Celjanke so gostile Derby Ježico. Glede na stanje na lestvici je bilo za pričakovati, da se Celjanke ne bodo pretirano mučile, vendar pa v prvem polčasu nikakor ni kazalo na to. Ljubljančanke so odlično odigrale prvo četrtino in jo dobile z razliko šestih točk. Kot je bilo pričakovati, so se v drugi četrtini Celjanke prebudile in jo dobile za devet točk, a vseeno je bila ob polčasu razlika med ekipama samo tri točke v korist domače ekipe. Nato pa so aktualne državne prvakinje v tretji četrtini postavile stvari na svoje mesto in prikazale najboljšo igro v današnji tekmi ter z 32 doseženimi točkami odločile zmagovalca današnjega srečanja. Zadnja četrtina je bila del igre, v kateri so igralke Cinkarne Celja kontrolirale dogajanje na igrišču in rezultat. V večini statističnih elementov (26 skokov več, 8 podaj več, 9 izgubljenih žog manj) so bile igralke iz Celja, ki danes niso igrale v polni postavi, odločno boljše in na koncu se danes zasluženo veselijo dejstva, da so še vedno edina neporažena ekipa v 1. SKL za ženske. 
Pri Cinkarni Celje je Katrina Pardee (7 skokov) dosegla 24 točk, Ana Nuša Anžič jih je dodala 13, Sophie Gbemoutor pa je dosegla dvojnega dvojčka (12 točk, 10 skokov). Pri Ljubljančkah je največ točk dosegla Hana Ivanuša, in sicer 15. 
Celjanke bodo naslednjič aktivne že čez 48 ur, ko bodo gostovale v Domžalah, pri Tosami Ledita, Ježičanke pa bodo naslednjič stopile na parket šele 19. feburaja, ko bodo doma gostile Domžale. 

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se