Nazaj

1. SKL za ženske: Sara Elizabeth Loomis 20 točk za ponovno zmago Cinkarne Celja

01
feb.
2023
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – To sredo so se v Mariboru z domačinkami pomerile aktualne državne prvakinje. Srečanje je bilo uspešno za gostujočo ekipo, ki si je priborila zmago s 34 točkami razlike. Med košarkaricami je najbolj izstopala Sara Elizabeth Loomis, ki je ekipi Cinkarne Celja prispevala 20 točk.
Foto: KZS/alesfevzer.com

1. SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL TEKMOVANJA
3. kolo
1. februar


VBO MARIBOR : CINKARNA CELJE 60:94 (7:23, 21:29, 13:29, 19:13)
CELOTNA STATISTIKA


Košarkarice VBO Maribora so danes na domačem parketu gostile Celjanke. S suvereno igro gostujoče ekipe in odlično predstavo Sare Elizabeth Loomis so si gostje z rezultatom 60:94 priborile že svojo šestnajsto zmago.

Mariborčanke so vodile le v prvih minutah tekme, nato pa so igralke gostujoče zasedbe prevzele vodstvo ter ga obdržale do konca tekme. Domačinke so bile bolj uspešne le v zadnji četrtini, ki so jo dobile z delnim rezultatom 19:13. Ob koncu tekme so se gostje veselile zmage s 34 točkami razlike in tako utrdile svoje mesto na lestvici.

Gostje so bile bolj uspešne pri metu iz igre (32%-43%) in pri prostih metih (75%-79%), imele pa so tudi manj izgubljenih žog (36-20). Mariborčanke so skozi tekmo nabrale več skokov, tako v napadu (17-16), kot v obrambi (33-32). 

Najboljša strelka zmagovalne ekipe je z 20 točkami postala Sara Elizabeth Loomis. Sledila ji je Jite Sophia Gbemuotor s 15 točkami. Pri nasprotnicah sta bili s po 14 točkami strelsko najbolj razpoloženi Aneja Stojko in Špela Brecelj.

VBO Maribor naslednja tekma čaka 18. februarja, ko bodo košarkarice kot gostje zaigrale proti Triglavu. Košarkarice Cinkarne Celja pa se bodo 6. februarja, prav tako kot v gosteh, pomerile s Pro-Bit Konjicami.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se