Nazaj

1. SKL za ženske: Rebeka Abramovič Triglav popeljala do zmage

11
jan.
2023
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – To sredo so članice odigrale še zadnjo tekmo 13. kola. Dvoboj je potekal v Kranju, kjer sta se med seboj pomerili ekipi Triglava in VBO Maribora. Po napeti tekmi so se zmage s 13 točkami razlike veselile domačinke. Naslednje tekme so na sporedu 14. januarja, ko bodo odigrani vsi štirje dvoboji 14. kola.
Foto/alesfevzer.com

1.SKL ZA ŽENSKE, 1. DEL TEKMOVANJA
13. kolo
Torek 22. november


TRIGLAV : VBO MARIBOR 75:62 (20:22, 12:17, 20:16, 23:7)
CELOTNA STATISTIKA


Danes so košarkarice Triglava na domačem terenu gostile ekipo VBO Maribora in po napeti tekmi z zmago zaključile 13. kolo. Čeprav so se Mariborčanke prve tri četrtine uspešno borile proti nasprotnicam, so v zadnji morale priznati premoč in tako so Triglavanke prišle do svoje devete zmage v tej sezoni.

Prve tri četrtine sta si ekipi izmenjevali vodstvo, vseeno pa so bile večinoma v prednosti košarkarice VBO Maribora. V zadnjem delu tekme so domačinke zaigrale bolj suvereno in zadnjo četrtino dobile z delnim rezultatom 23:7 ter si tako priborile zmago z razliko 13 točk.

Domačinke so bile nekoliko bolj uspešne pri metu iz igre (36%-33%), ter bile bolj natančne pri izvedbi prostih metov (82%-78%). Prav tako so izgubile manj žog (15-34). Košarkarice gostujoče zasedbe pa so si priborile bistveno večje število skokov (36-53).

Pri domačinkah je bila s 26 točkami strelsko najbolj razpoložena Rebeka Abramovič, k temu pa je 11 točk prispevala še Lara Kozina Bubnič. Nasprotni ekipi sta največ točk prispevali Tina Tomšič in Špela Brecelj, in sicer vsaka po 13, slednja pa je k temu dodala še 9 skokov. Sledila jima je Aneja Stojko z 11 točkami. 

Triglavanke se bodo naslednjič dokazovale 14. Januarja, ko se bodo kot gostje pomerile proti Domžalčankam. VBO Maribor bo isti dan zaigral na domačem parketu, proti Pro-Bit Konjicam,

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se