Nazaj

1. SKL za ženske: Prvoligašice zaključile 8. kolo

05
dec.
2022
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - Danes so prvoligašice v Celju odigrale še zadnjo tekmo 8. kola, v kateri so se proti domačinkam pomerile košarkarice VBO Maribora. Vse četrtine so šle v prid Celjankam in tako so se po sobotnem porazu ponovno veselile zmage. Naslednje tekme prvoligašic so na sporedu 10. decembra, ko se bo vseh 8 ekip pomerilo v 10. kolu.
Foto: KZS/alesfevzer.com 

1.SKL ZA ŽENSKE, 1. DEL TEKMOVANJA
8. kolo
Ponedeljek 5. december


CINKARNA CELJE : VBO MARIBOR 87:44 (18:13, 18:8, 25:11, 26:12)
CELOTNA STATISTIKA

V ponedeljek so košarkarice Cinkarne Celja v zaostali tekmi 8. kola gostile ekipo VBO Maribora. Rezultat je že po prvi četrtini kazal v prid domačinkam, svojo prednost pa so nato le povečevale. Tako so po sobotnem porazu ponovno prišle do zmage, ki je utrdila njihov položaj na lestvici.

Tekma se je začela z zadetim metom za tri točke Mariborčank, nato pa so jih domačinke v drugi minuti prehitele in vodstvo uspele obdržati do konca tekme. V drugem polčasu je razlika postala le še večja in tako se je tekma zaključila z razliko 43 točk.

Košarkarice Cinkarne Celja so bile bolj uspešne pri metu iz igre (47%-28%) in pri skoku, tako v napadu (16-15), kot v obrambi (40-25). Imele so tudi manj izgubljenih žog (19-25) in vse to je vplivalo na končni rezultat v prid domačinkam.

Med Celjankami je najboljša strelka postala Sara Elizabeth Loomis, ki je dosegla 22 točk, 16 pa jih je dosegla Mojca Jelenc. Pri Mariborčankah se je strelsko najbolj izkazala Špela Brecelj z 10 točkami, z 8 točkami pa ji je sledila Merisa Dautović.

Obe ekipi naslednja tekma čaka 10. decembra, ko se bodo košarkarice Cinkarne Celja pomerile s Pro-Bit Konjicami, VBO Maribor pa bodo gostovale v Ljubljani in se pomerile z Derby Ježico. 

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE




 


Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se