Nazaj

1. SKL za ženske: Prvi veliki derbi sezone po podaljšku pripadel Celjankam

07
okt.
2022
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - V 1. SKL za ženske je bil današnji petek rezerviran za največji derbi v ženski klubski košarki v Sloveniji. Že v 2. kolu sta se pomerili stari znanki, ekipi Cinkarne Celja in Triglava. V prvem srečanju teh dveh ekip v sezoni 2022/2023 so se na koncu zmage veselile Celjanke, ki so po podaljšku Kranjčanke ugnale z rezultatom 67:56. Preostale tekme 2. kola bodo odigrane jutri.
Foto: Kemal Alibašić

1.SKL ZA ŽENSKE, 1. DEL TEKMOVANJA
2. kolo
Petek, 7. oktober


CINKARNA CELJE : TRIGLAV 67:56 (10:17, 8:16, 18:13, 19:9, 12:1)  *po podaljšku
CELOTNA STATISTIKA

Tokratni derbi dveh najboljših ekip zadnjega desetletja v Sloveniji je bil na vrsti že v 2. kolu nove sezone, domačinke na tekmi so bile košarkarice Cinkarne Celja. Po ogorčenem boju so srečanje dobile domače igralke. 

Prva četrtina je minila v izenačeni igri, trenerja pa sta že v prvih desetih minutah na parket poslala na vsaki strani po devet igralk. Na koncu četrtine so se z delnim rezultatom 8:0 Triglavanke nekoliko bolje znašle v napadu, skupaj z gibljivo obrambo pa so gostje prvi del igre dobile za sedem točk (10:17).

Druga četrtina je bila skoraj zrcalna slika prve, saj sta bili ekipi ponovno izenačeni večino časa, tokrat pa so jo Gorenjke končale z delnim izidom 9:0 in na odmor odšle s kar 15 točkami prednosti (18:33), predvsem zahvaljujoč obrambi z veliko prevzemanja in pomoči, čemur se Celjanke v prvem polčasu nikakor niso zmogle prilagoditi pri gradnji svojih napadov.

Kot je bilo moč pričakovati, so igralke iz Celja tretjo četrtino začele z veliko agresivnosti in želje po zmanjšanju zaostanka, to pa jim je v prvi polovici te četrtine tudi uspelo, saj so se približale na -8, vendar so se igralke iz Kranja nato umirile in spet vzpostavile ravnotežje na igrišču. Kljub vsemu pa so Celjanke tretjo četrtino dobile za 5 točk. 

Zadnja četrtina je minila v nervozni igri obeh ekip, Celjanke pa so vložile vse napore v spremembo izida. Gostujoča ekipa je proti koncu srečanja prikazala veliko nezbranosti, Celjanke pa so se minuto in pol do konca dvoboja približale samo na -4, minuto do konca pa samo na -1, kar je pomenilo vznemirljivo končnico. Tako je tudi bilo, saj je Cinkarna Celje izsilila podaljšek, potem ko je imela Lea Bartelme celo met za zmago.

Razvoj dogodkov v zadnjih minutah igre v rednem delu tekme je v podaljšku pustil določene posledice na igralkah iz Kranja, ki v napadu niso več pokazale ideje za realizacijo, iz tega pa so dopustile protinapade domači ekipi, ki je podaljšek začela z delnim rezultatom 8:0 in tako odločilno tlakovala pot k svoji drugi zmagi v sezoni. 

Celjanke so na koncu vnovčile nekoliko daljšo klop, ki je dosegla 30 točk (klop Triglava le 13) in veliko boljši met za dve točki (43%-31%). Poleg sedmih skokov več za domačo ekipo je bilo to dovolj za današnjo zmago Cinkarne Celja. 

Najboljša strelka ekipe iz Celja je postala Sara Loomis, ki je dosegla 17 točk in kar 18 skokov. Za Triglav sta Manca Vrečer in Anja Dragar dosegli po 10 točk.  

Celjanke bodo naslednjo tekmo odigrale 15. oktobra, na bližnjem gostovanju v Slovenskih Konjicah, Kranjčanke pa bodo v 3. kolu isti dan doma pričakale Akson Ilirijo.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se