Nazaj

1. SKL za ženske: Prva tekma 3. kola pripadla Derby Ježici

11
okt.
2022
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - S torkovo tekmo v Mariboru se je pričelo 3. kolo v 1. SKL za ženske. Štajerke so na domačem igrišču gostile zasedbo Derby Ježice, gostje pa se domov vračajo z zmago, končni rezultat je bil 66:56 v korist Ljubljančank. Preostale tekme 3. kola bodo na sporedu v petek, 14. in soboto, 15. oktobra.
Foto: FB ŽKD Ježica

1.SKL ZA ŽENSKE, 1. DEL TEKMOVANJA
3. kolo
Torek, 11. oktober


VBO MARIBOR : DERBY JEŽICA 56:66 (9:20, 17:22, 12:10, 18:14)  
CELOTNA STATISTIKA

Mariborčanke so na tretjem nastopu v sezoni iskale prvo zmago, Ježičanke pa so si želele doseči svojo drugo.

Prva četrtina je minila v izenačeni igri, a le do 4. minute, saj so gostje v naslednjih šestih minutah prvo četrtino zaključile z delnim izidom 12:2 in povedle z 11 točkami prednosti. V drugi četrtini so Ljubljančanke to prednost še dodatno oplemenitile, po vodstvu s 16 točkami razlike po koncu prvega polčasa pa se Mariborčanke niso več zmogle pobrati in s kontrolo rezultata v drugem polčasu so Ježičanke odnesle zmago v Ljubljano. 

Derby Ježica je bila boljša v skoku (43-33), imela štiri podaje več, ter boljši met iz igre (42%-36%), predvsem pa bolj razpoloženo klop, saj so Ljubljančanke, ki so vstopile v igro s klopi dosegle 29 točk, mariborska klop pa je prispevala 14 točk. 

Napadalno je bila pri Mariborčankah najbolj razpoložena Tiana Meglič Šteharnik, ki je zabeležila 13 točk, z 12 točkami ji je sledila Špela Brecelj. Pri Derby Ježici se je s 15 točkami izkazala Ela Mićunović, 12 jih je prispevala Lea Mehle.

VBO Maribor bo v naslednjem kolu 22. oktobra potoval v Domžale k Tosami Lediti, istočasno pa bodo Ježičanke gostile Triglav. 

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se