Nazaj

1. SKL za ženske: Prva finalna tekma na sporedu v ponedeljek

23
apr.
2023
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – Po zaključenih polfinalnih dvobojih sta znani obe ekipi, ki se bosta naslednji teden pomerili v najmanj treh finalnih tekmah. Celjanke so v polfinalu ugnale Derby Ježico, košarkarice Triglava pa po dveh napetih tekmah premagale Akson Ilirijo. Prva tekma finala bo na sporedu v ponedeljek, 24. aprila, ko se bosta ekipi pomerili v Celju.
Foto: KZS/alesfevzer.com

Ekipi Triglava ter Cinkarne Celja se bosta tokrat enajstič srečali v finalu, nazadnje smo njuno borbo za prvo mesto lahko spremljali lansko leto, ko so naslov pridobile Celjanke. Cinkarna Celje se letos tako poteguje že za devetnajsti naslov državnih prvakinj. Triglav pa je bila edina ekipa, ki je v letošnji sezoni uspela premagati aktualne državne prvakinje. Med Celjankami je v sezoni 2022/23 do zdaj najbolj izstopala Sara Elizabeth Loomis, ki je nabrala 437 točk, 185 skokov in 42 podaj. Med Kranjčankami pa je bila najbolj opazna Rebeka Abramović, ki je do sedaj dosegla 336 točk, 133 skokov ter 91 podaj. 

Vse tekme si lahko navijači ogledate v živo ali prek spletnega prenosa. Tretja finalna tekma ter četrta in peta morebitna tekma, pa bodo predvajane tudi na programu Sportkluba.

FINALE :

ponedeljek, 24. 4. 2023
ob 19:00: finale, 1. tekma: CINKARNA CELJE : TRIGLAV - spletni prenos

sreda, 26. 4. 2023
ob 20:30: finale, 2. tekma: TRIGLAV : CINKARNA CELJE - spletni prenos

petek, 28. 4. 2023
ob 18:00: finale, 3. tekma: CINKARNA CELJE : TRIGLAV 

nedelja, 30. 4. 2023 – morebitna tekma
ob 20:00: finale, 4. tekma: TRIGLAV : CINKARNA CELJE

torek, 2. 5. 2023 - morebitna tekma
ob 18:00: finale, 5. tekma: CINKARNA CELJE : TRIGLAV

Damir Grgić, trener ŽKK Cinkarna Celje:
"Menim, da finalno serijo pričakujemo v dobrem stanju, kar so pokazale tudi tekme, ki smo jih odigrali po zaključnem turnirju WABA lige. Zavedamo se, da je finalna serija vselej zgodba zase. Imamo veliko izkušenj z igranjem takšnih tekem. Gremo od tekme do tekme z jasnim ciljem, da v klubske vitrine prinesemo še devetnajsti pokal za naslov državnih prvakinj."

Maruša Seničar, kapetanka ŽKK Cinkarna Celje:
"Zavedamo se, da nas čaka težka finalna serija. V finalu je vsaka tekma težka in prav vsaka tekma je zgodba zase. Osredotočene smo le na prvo tekmo in verjamemo, da lahko letošnjo finalno serijo odpremo z zmago. Letošnja sezona je bila do te finalne serije spet izjemno uspešna, zato bomo storile vse, da jo zaokrožimo še z naslovom državnih prvakinj."

Gašper Sluga, trener ŽKK Triglav:
"Po uvrstitvi v finale Pokala članic, smo veseli, da bomo tudi v državnem prvenstvu ponovno igrali v finalu. To je za naš klub vnovič lep uspeh, saj dekleta ob resnem študiju in delu vse skupaj dobro usklajujejo. Cinkarna Celje je sigurno favorit. Je pa res, da smo ravno mi tisti, ki smo jim v državnem prvenstvu zadali enega redkih porazov v tej sezoni. V serijo gremo s svojimi cilji, predvsem pa si želim, da bodo gledalci na vseh tekmah s številčnim obiskom podprli dekleta."

Gala Kramžar, kapetanka ŽKK Triglav:
"Najprej bi želela čestitati soigralkam za ponovno uvrstitev v finale državnega prvenstva. Pot do sem ni bila lahka, a smo vseeno dokazale, da si to zaslužimo. V finalno serijo vstopamo motivirane in z željo po čim boljših predstavah na terenu."
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se