Nazaj

1. SKL za ženske: Pred novim letom zaključeno 12. kolo prvoligašic

21
dec.
2022
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - To sredo sta bili odigrani še zadnji tekmi članic v temu letu. Dvoboj v Domžalah je bil uspešen za ekipo Triglava, v Mariboru pa je potekala tekma med domačinkami in ekipo Domžal. Ob koncu so se zmage veselile Mariborčanke. Košarkarice naslednje tekme čakajo 7. januarja, ko se bo vseh osem ekip pomerilo v 13. kolu. 
Foto/alesfevzer.com

1.SKL ZA ŽENSKE, 1. DEL TEKMOVANJA
12. kolo
Sreda 21. december

TOSAMA LEDITA : TRIGLAV 49:73 (12:18, 8:25, 13:15, 16:15)

CELOTNA STATISTIKA

V sredo je Tosama Ledita na domačem parketu gostila ekipo Triglava. Domžalčanke so ob koncu morale priznati premoč nasprotnicam, ki so si z rezultatom 49:73 priborile svojo osmo zmago v tej sezoni.

Prvo četrtino so domačinke še uspele dohajati Triglavanke in do šeste minute tudi vodile, v drugi četrtini pa so si gostje priborile višjo prednost in jo obdržale do konca tekme. Najvišjo prednost je Triglav imel v 35. minuti in sicer 33 točk. Do konca tekme so se domačinke nato uspele približati na 24 točk zaostanka. 

Košarkarice gostujoče zasedbe so bile natančnejše pri metu iz igre (38%-45%), imele so tudi manj izgubljenih žog (27-14). Domačinke so bile bolj uspešne pri prostih metih (67%-55%), priborile pa so si tudi več skokov (40-33).

Najboljša strelka tekme je z 19 točkami postala Urša Žibert (Ledita), njeni ekipi pa je še 13 točk prispevala Lejla Pamić. Za nasprotno ekipo je največ točk dosegla Manca Vrečer, in sicer 12. Sledili sta ji Rebeka Abramovič in Anja Dragar, ki sta dosegli po 10 točk.

Obe ekipi bosta naslednjo tekmo odigrali 7. januarja, ko bo Tosama Ledita gostovala v Slovenskih Konjicah, Triglav pa bo na domačem terenu igral proti VBO Mariboru.

VBO MARIBOR : DOMŽALE 101:86 (37:24, 18:24, 26:23, 20:15) 
CELOTNA STATISTIKA

V Mariboru je danes potekala še zadnja tekma igralk 1.SKL lige za ženske v temu letu, na kateri so se proti domačinikam pomerile košarkarice Domžal. Ob koncu tekme so se Mariborčanke po štirih zaporednih porazih ponovno veselile zmage.

Čeprav so že po prvi minuti vodstvo prevzele domačinke in ga nato uspešno ohranjale do konca tekme, je bila razlika v rezultatu skozi celotno tekmo približno enaka. Gostje so skozi vse štiri četrtine poskušale ujeti nasprotnice, kljub boljšemu delnemu rezultatu v drugi četrtini (18:24) pa jim to ni uspelo.

Domžalčanke so bile uspešnejše pri metu iz igre (46%-53%) in pri prostih metih (65%-67%). Mariborčanke pa so dosegle več skokov (47-33), prav tako pa so prišle do več poskusov meta iz igre (79-66).

Pri VBO Mariboru je najboljša strelka tekme postala Špela Brecelj, ki je svoji ekipi prispevala 26 točk. Sledila ji je Tiana Meglič Šteharnik s 24 točkami. Pri gostjah je bila s prav tako 24 točkami najbolj uspešna Yeisy Alexandra Perez, po 12 pa so jih k temu dodale Ana Tija Nikolič, Špela Berus in Dora Mlakar.

Košarkarice VBO Maribora naslednja tekma čaka 7. januarja, ko se bodo pomerile proti Triglavu. Domžale pa bodo isti dan gostovale v Ljubljani, kjer se bodo pomerile z Akson Ilirijo.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se