Nazaj

1. SKL za ženske: Po zaključenem 4. kolu neporaženi le še dve ekipi

22
okt.
2022
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - Po treh sobotnih tekmah se je zaključilo 4. kolo 1. SKL za ženske, po katerem sta edini neporaženi ekipi le še Cinkarna Celje in Akson Ilirija. Mariborčanke so dosegle prvo zmago v sezoni, ekipa Triglava pa je izgubila še drugič zapored proti ljubljanskemu prvoligašu, tokrat so bile od Kranjčank boljše igralke Derby Ježice. 
Foto: KZS/alesfevzer.com

1.SKL ZA ŽENSKE, 1. DEL TEKMOVANJA
4. kolo
Sobota, 22. oktober

DERBY JEŽICA : TRIGLAV 63:57 (17:13, 11:19, 18:13, 17:12)

CELOTNA STATISTIKA
Triglavanke so se po porazu v prejšnjem kolu proti Akson Iliriji želele pobrati in se vrniti na zmagovalno pot, a so tudi proti drugemu ljubljanskemu prvoligašu (po zmagi Akson Ilirije v 3. kolu), Derby Ježici, klonile.

V prvi četrtini sta bili ekipi izenačeni, rahlo prednost pa so si ustvarile Ljubljančanke, ki so ta del igre tudi dobile s štirimi točkami prednosti. Po dobrem začetku druge četrtine in vodstvu z 28:19 so proti koncu drugega dela igre in na začetku tretje četrtine Triglavanke ustvarile izjemen niz 18:0 in povedle s 37:28. Ko se je zdelo, da so gostje prevzele vajeti tekme v svoje roke pa so se ustavile. Ježičanke so to začutile proti koncu tretje četrtine in se po koncu 30 minut vrnile v vodstvo (46:45). Labodji spev Gorenjk pa se je zgodil ob njihovem vodstvu v 35. minuti (55:49), saj je nato igralkam Derby Ježice v treh minutah uspel delni izid 11:0 in potem gostje niso več zmogle dovolj energije za še en preobrat.

Eden poglavitnih razlogov za zmago domače ekipe je bil tudi zadetih 10 metov za tri točke Derby Ježice, Triglav jih je zadel le 4.

Pri Ježičankah se je napadalno najbolj izkazala Maja Jakobčič, ki je dosegla 16 točk in kar 15 skokov, Hana Ivanuša (7 skokov) se je ustavila pri 14. Najboljša strelka kranjske ekipe je postala Rebeka Abramovič z 19 točkami, Manca Vrečer jih je vpisala 13.

Derby Ježica bo tekmo 5. kola odigrala že čez dva dneva, ko bo gostovala v Slovenskih Konjicah, Triglav pa bo 29. oktobra gostil Tosamo Ledito. 

TOSAMA LEDITA : VBO MARIBOR 60:66 (23:18, 10:16, 16:14, 11:18)
CELOTNA STATISTIKA
V Domžalah sta se sestali domača ekipa, ki do te tekme še ni okusila poraza in Mariborčanke, ki še niso zmagale v tej sezoni. Na koncu so gostje presenetile Domžalčanke, ki so tako doživele prvi poraz v sezoni, medtem, ko se Štajerke veselijo prve zmage. 

Na tekmi, ki je bila izenačena skozi celoten potek, si ekipi nista ustvarili več kot sedem točk prednosti, je bil rezultat štirikrat izenačen, ekipi pa sta se petkrat izmenjali v vodstvu. Na koncu srečanja je ekipa iz Maribora pokazala malo več koncentracije od Domžalčank in se tako prvič v sezoni 2022/2023 veselila zmage. 

Izenačenost ekip na sobotni tekmi je bila vidna tudi v statistiki, vendar pa je VBO Maribor dosegel kar 21 točk iz drugega napada po skoku v napadu, medtem, ko je na isti način Tosama Ledita dosegla le 2 točki in verjetno gre najbolj tu iskati razlog za gostujočo zmago. 

Najboljša strelka domače zasedbe je s 18 točkami postala Urša Žibert, Sara Meden jih je dodala 11. Najboljša strelka gostujoče ekipe je bila Tina Tomšič s 17 točkami, medtem ko jih je Zoja Vilfan prispevala 12.  

V 5. kolu bo Tosama Ledita 29. oktobra gostovala v Kranju, VBO Maribor pa bo isti dan odpotoval v Domžale. 

AKSON ILIRIJA : PRO-BIT KONJICE 76:46 (25:12, 25:10, 13:11, 13:13)
CELOTNA STATISTIKA
Košarkarice Akson Ilirije so še neporažene v sezoni 2022/2023. Tokrat so bile boljše od gostujoče zasedbe iz Slovenskih Konjic. 

Ljubljančanke so praktično vso delo opravile v prvem polčasu, ki so ga dobile z 28 točkami prednosti, zato je bil drugi polas le še formalnost, Konjičanke pa niso imele prav nobenih možnosti za ogrozitev zmage Ilirijank. Akson Ilirja je bila boljša pri metu iz igre (42%-27%) in je spretno izkoriščala vse napake gostujoče ekipe, predvsem pa je dosegla 24 točk ob izgubljenih žogah Pro-Bit Konjic, gostje pa v enakem primeru le 4.

Za Akson Ilirijo je Tara Pulević dosegla 18 točk, 17 jih je dosegla Alina Žitek. Pri gostujoči ekipi se je napadalno izkazala le Eva Brdnik (8 skokov), ki je dosegla 16 točk.

Ilirijanke bodo 27. oktobra odigrale zaostalo tekmo 1. kola, ko bodo gostovale pri Tosami Lediti, nato pa bodo 29. oktobra v okviru se 5. kola še enkrat odšle na gostovanje, takrat jih bo pot odnesla v Celje. Konjičanke bodo tekmo 5. kola odigrale že 24. oktobra, ko bodo gostile Derby Ježico.  

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se