Nazaj

1. SKL za ženske: Po sobotnih tekmah se zmag veselijo Ljubljančanke

19
nov.
2022
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - Danes sta bili odigrani dve tekmi nepopolnega 8. kola, na obeh pa so bile uspešnejše košarkarice ljubljanskih ekip. Akson Ilirija je prišla do svoje tretje zporedne zmage, Derby Ježica pa je po dveh porazih ponovno prešla na zmagovalno pot. Zadnja tekma tega kola se bo odvijala 5. decembra v Celju.
Foto: KZS/alesfevzer.com

1.SKL ZA ŽENSKE, 1. DEL TEKMOVANJA
8. kolo
Sobota 19. november


DOMŽALE : DERBY JEŽICA 45:81 (16:23, 11:22, 2:10, 14:14)
CELOTNA STATISTIKA

V soboto so Domžalčanke na domačem terenu gostile ekipo Derby Ježice. Skoraj skozi celotno tekmo so vodile gostje in tako po dveh zaporednih porazih ponovno prišle do zmage.

Domačinke so vodile le v drugi minuti, potem pa so Ljubljančanke prevzele vodstvo in ga do konca tretje četrtine le povečevale. Zadnjih deset minut tekme je bilo spet bolj izenačenih, vseeno pa to ni bilo dovolj, da bi se košarkarice Domžal približale nasprotni ekipi.

Ekipa Derby Ježica je bila bolj uspešna pri metu iz igre (27%-48%) in pri skoku - tako v obrambi kot v napadu (36-55). Prav tako je s hitro igro prišla do večjega števila asistenc (10-19).

S 24 točkami za gostujočo ekipo je Elena Lazarević postala najboljša strelka sobotne tekme. Sledila ji je Maja Jakobčič, ki je prav tako gostujoči ekipi prispevala 19 točk ter temu dodala še 12 skokov. Z 10 točkami sta se v domači ekipi najbolj izkazali Špela Berus in Dora Mlakar.

Obe ekipi naslednja tekma čaka 3. decembra. Domžalčanke se bodo pomerile proti Pro-Bit Konjicam, Ljubljančanke pa proti Tosama Lediti.

AKSON ILIRIJA : TOSAMA LEDITA 77:55 (26:15, 10:14, 22:15, 19:11)
CELOTNA STATISTKA

Tretja tekma nepopolnega 8. kola je bila končana z rezultatom v prid domačinkam. Ilirijanke so s ponovno zmago utrdile svoje mesto na lestvici, saj so bile v tej sezoni poražene le enkrat.

Prvih šest minut tekme je bilo dokaj izenačenih, nato pa so Ljubljančanke nastopile bolj suvereno in prevzele vodstvo. V drugi četrtini je ponovno prišlo do preobrata, saj so Igralke Tosama Ledite ta del tekme zmagale z delnim rezultatom 10:14 in tako zmanjšale zaostanek. V drugem polčasu so se Ilirijanke po premoru borbeno vrnile na parket in do konca tekme večale razliko. Tekmo so nato zmagale z rezultatom 77:55.

Košarkarice Akson Ilirije so bile nekoliko uspešnejše pri metu za dve točki (53%-45%) in metu za tri točke (25%-17%). Prevladale so tudi pri številu skokov (47-33) in posledično zmagale tekmo z večjo borbenostjo.

Med igralkami domače zasedbe se je strelsko najbolj izkazala Sara Sambolić z 22 točkami. Izstopali sta tudi Nikolina Delić s 15 točkami, ki je ekipi prispevala še 12 skokov ter Hana Sambolić s 14 točkami. Urša Žibert je bila z 18 točkami najboljša strelka Tosame Ledite, sledila ji je Lejla Pamić z 12.

Akson Ilirija se bo naslednjič dokazovala 3. decembra, ko bo gostovala v Mariboru. Tosama Ledita pa naslednjič stopi na parket že v torek, 22. novembra, ko bodo gostile Pro-Bit Konjice.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se