Nazaj

1. SKL za ženske: Po dveh zaporednih porazih zmaga za VBO Maribor

11
nov.
2022
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – V Konjicah je bila danes odigrana prva tekma 7. kola, ki se je začela v prid domačinkam. Vodstvo je nato prevzela gostujoča ekipa, VBO Maribor, ki je razliko v zadnjem delu tekme le še povečala. Po dveh zaporednih porazih so se Mariborčanke ponovno veselile uspeha, z rezultatom 62:40.
Foto: KZS/alesfevzer.com

1. SKL ZA ŽENSKE, 1. DEL TEKMOVANJA
7. kolo
Petek, 11. November

PRO-BIT KONJICE : VBO MARIBOR 40:62 (16:14, 7:11, 7:15, 10:22)
CELOTNA STATISTIKA


V Konjicah so danes igralke ekip Pro-Bit Konjic in VBO Maribor odprle 7. kolo. Zmago so si priborile košarkarice gostujoče zasedbe.

V prvi četrtini so se bolje izkazale igralke Pro-Bit Konjic, ki so prednost ohranjale do trinajste minute. Nato pa so Mariborčanke poskrbele za preobrat in prevzele vodstvo. Po napeti tretji četrtini, ko so domačinke razliko zmanjšale le na eno točko razlike, so Štajerke prednost spet povečale in na koncu zmagale za kar 22 točk.

Mariborčanke so zmago dobile na osnovi boljšega meta za tri točke (28%-4%), več skokov (56-42) in zadetih prostih metov (75%-30%).

Mesto najboljše strelke domače ekipe je prevzela Hana Ovčina s 15 točkami. Izkazala se je tudi Tea Ramšak z 11 skoki. Med gostjami so najbolj izstopale tri košarkarice in sicer: Špela Brecelj (15 točk), Mia Žekš (14 točk) in Merisa Dautović (10 točk, 12 skokov).

Igralke ekipe Pro-Bit Konjice čaka naslednja tekma 18. novembra, ko bodo v domači dvorani igrale proti Triglavankam. Košarkarice VBO Maribora pa bodo en dan kasneje gostovale v Celju, kjer se bodo pomerile proti Cinkarni Celje.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se