Nazaj

1. SKL za ženske: Odigrano zadnje kolo prvega dela tekmovanja, prvi poraz Celjank v sezoni 2021/2022

19
feb.
2022
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - V soboto popoldan in zvečer so bile odigrane tri tekme zadnjega kola prvega dela tekmovanja v 1. SKL za ženske. Ekipi Pro-Bit Konjic in Tosame Ledite se veselita novih zmag, v derbiju med prvouvrščenima moštvoma pa je Cinkarna Celje izgubila prvič v sezoni 2021/2022, saj je bil kranjski Triglav po odlični zadnji četrtini boljši in se tako Celjankam oddolžil za poraz v 9. kolu. 
Foto: KZS/alesfevzer.com

1.SKL ZA ŽENSKE, 1. DEL TEKMOVANJA
18. kolo
Sobota, 19. februar


PRO-BIT KONJICE : AKSON ILIRIJA 73:68 (25:10, 13:22, 17:18, 18:18)
CELOTNA STATISTIKA
Prva sobotna tekma zadnjega kola prvega dela tekmovanja v 1. SKL za ženske je bila odigrana v Slovenskih Konjicah, kjer so gostovale igralke Aksona Ilirije. Za Ljubljančanke je bila to že tretja tekma v štirih dnevih in zelo se jim je poznala utrujenost, kar so Konjičanke znale izkoristiti in so zabeležile svojo osmo zmago v prvenstvu.

Začetek srečanja je v popolnosti pripadel domači ekipi, ki si je tudi po zaslugi delnega izida 11:1 priborila kar 15 točk prednosti. Vendar se Ljubljančanke niso predale in so v drugi četrtini zmanjšale zaostanek na samo šest točk. Drugi polčas je minil v izenačeni igri, kjer se je igralo koš za košem, Ilirijanke pa nikakor niso zmogle prelomiti tekme v svojo korist, saj na celotnem srečanju niti enkrat niso vodile, čeprav so se nekajkrat približale na samo dve točki zaostanka in zmaga je ostala v Slovenskih Konjicah. Poglavitna razlika med ekipama je bila v kolektivnosti napada, saj so Konjičanke zabeležile 22 podaj, Akson Ilirija pa le 8, prav tako pa je domača ekipa izgubila 5 žog manj.

Pri Konjičankah je bila najboljša strelka Tia Tajhar, ki je dosegla 25 točk, medtem ko jih je Katja Klančnik (12 skokov) dodala 17. Za Ilirijanke je Hana Sambolić dosegla 26 točk, sledila ji je Sara Sambolić z 22.
 
Pro-Bit Konjice so zdaj proste do začetka drugega dela tekmovanja, Ilirjanke pa 25. februarja čaka še zaostala tekma, in sicer mestni obračun proti Derby Ježici. 

CINKARNA CELJE : TRIGLAV 61:67 (13:16, 19:16, 19:15, 10:20)
CELOTNA STATISTIKA
Za konec prvega dela tekmovanja smo v Celju dočakali še drugi letošnji derbi dveh najboljših ekip v Sloveniji. Tokrat so Celjanke gostile Triglav, Kranjčanke pa so domači ekipi prizadejale prvi poraz v sezoni 2021/2022.

Celjska zasedba, ki je odigrala derbi brez svoje najboljše strelke Katrine Pardee, je prav gotovo pogrešalo najboljšo strelko v 1. SKL za ženske, njenih v povprečju doseženih 23,5 točke na srečanje pa ostale igralke nikakor niso zmogle nadomestiti. Prvi polčas je minil v izenačeni igri obeh ekip, kljub temu, da so Kranjčanke bolje začele in si v prvem polčasu kmalu priigrale dvakrat po osem točk prednosti (3:11 in 15:23). V tretji četrtini pa so Celjanke le strnile vrste, jo dobile za štiri točke in se na začetku zadnje veselile svoje najvišje prednosti na tekmi (56:49). Nato pa so se ustavile, saj od 33. do 36 minute niso dosegle niti točke, kar je Triglav znal kaznovati in je prešel v vodstvo 58:56. Celjankam je v 38. minuti še uspelo izenačiti izid na 61, nato pa do konca tekme niso več dosegle niti točke, Triglav in njeni najboljši igralki na današnji tekmi, Rebeka Abramovič in Lara Kozina Bubnič pa je zapečatil usodo domače ekipe in Gorenjke se domov vračajo z veliko zmago. Obe ekipi sta izgubili veliko število žog (Cinkarna Celje 23, Triglav 26), tekmo pa je odločil boljši met iz igre gostujoče ekipe (Cinkarna Celje 36%, Triglav 49%)

Za domačo ekipo je Isabela Macedo dosegla 18 točk, Lea Bartelme jih je dodala 13. Pri Triglavu je bila najbolj učinkovita Rebeka Abramovič, ki je zbrala kar 28 točk, Lara Kozina Bubnič pa jih je prispevala 15.

Obe ekipi bosta sedaj, do začetka drugega dela tekmovanja v 1. SKL za ženske, odigrali nekaj tekem v regionalni ligi.

VBO MARIBOR : TOSAMA LEDITA 64:65 (12:22, 16:16, 20:6, 16:21)
CELOTNA STATISTIKA
S tekmo v Mariboru se je zaključilo zadnje kolo prvega dela tekmovanja. Ekipa Tosame Ledita je nekoliko presenetljivo osvojila svojo peto zmago v sezoni, Mariborčanke pa so vpisale svoj deveti poraz. 

Začetek teme je pripadel gostujoči ekipi, ki je sicer v Maribor pripotovala le s sedmimi igralkami, vendar so si Domžalčanke po prvem delu priigrale kar 10 točk prednosti. V drugu četrtini je bila tekma izenačena, Mariborčanke pa nikakor niso našle poti do zmanjšanja zaostanka. Očitno so domačinke potrebovale premor ob polčasu, da so se zbrale, saj so nato odlično začele tretjo četrtino, v kateri so igralkam Tosame Ledita dovolile le šest doseženih točk, s tem pa so prešle v vodstvo. Vendar jim Domžalčanke niso ostale dolžne in so, ob dejstvu, da se niso predajale, zadnjo četrtino začele bolje in prevzele vodstvo nazaj. Po rezultatu 56:54 za Domžalčanke se gostujoča ekipa ni več ozrla nazaj in Mariborčankam ni dovolila ponovnega preobrata. Obe ekipi sta izgubili odločno preveč žog (VBO Maribor 27, Tosama Ledita 31) a sta bili tudi v tem segmentu dokaj izenačeni, so bile pa gostje ravno toliko boljše pri skupnem metu iz igre, da so zasluženo zmagale. 

Za domačo ekipo je Merisa Dautović (10 skokov) dosegla 19 točk, Mia Žekš jih je dodala 15. Urša Žibert (9 skokov) in Gaja Kapelj Šket sta bili najboljši strelki gostujoče ekipe, dosegli sta 27 in 15 točk, Lejla Pamić pa je 14 točkam dodala tudi 14 skokov. 

Za igralke obeh ekip sledi premor pred začetkom drugega dela tekmovanja.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se