Nazaj

1. SKL za ženske: Odigrani dve tekmi 6. kola

04
mar.
2023
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - ta vikend sta bili dve tekmi 6. kola. V Celju so kot gostje nastopile Ježičanke, v Kranju pa Domžalčanke. Na prvi tekmi so po napeti tekmi povedle Celjanke in si ponovno priborile zmago. Na drugi tekmi smo lahko spremljli tekmo ekip, ki sta se srečali že pred tremi dnevi. Košarkarice Domžal so morale ponovno priznati premoč Kranjčankam, z razliko 41 točk.
Foto: KZS/alesfevzer.com

CINKARNA CELJE : DERBY JEŽICA 82:70 (20:20, 30:14, 17:24, 15:12)
CELOTNA STATISTIKA
 
To soboto so Celjanke v domači dvorani gostile ekipo Ježice. Tekmo so bolje začele gostje, ki so vodstvo ohranjale vse do osme minute. Nato so vodstvo prevzele Celjanke in si z odločno igro priborile zmago z rezultatom 82:70.

Največjo prednost so košarkarice domače ekipe dosegle v 22 minuti in sicer 19 točk. Ježičanke so se še v zadnji četrtini približevale nasprotnicam in razliko šest minut pred koncem tekme zmanjšale na le 7 točk, vseeno pa to ni bil dovolj za zmago. 

Košarkarice domače zasedbe so bile boljše skoraj na vseh področjih statistike. Bolj so bile natančne pri prostih metih (64%-55%), priborile so si več skokov (34-31), nabrale večje število podaj (27-20), izgubile pa so tudi manj žog (24-34). Košarkarice Derby Ježice so bile bolj uspešne pri metu iz igre (49%-50%).

Med košarkaricami zmagovalne ekipe je bila najbolj natančna Sara Elizabeth Loomis, ki je za Cinkarno Celje dosegla 20 točk. Sledila ji je Taylah Rose Simmons s 15 točkami. V nasprotni ekipi je največ točk prispevala Ela Mićunović, in sicer 22. K temu jih je 14 dodala Elena Lazarević.

Cinkarna Celje bo naslednjič stopila na parket 15. marca, ko bo kot domača ekipa zaigrala proti sedaj Akson Iliriji. Derby Ježica pa se bo dan prej, 14. marca, prav tako na domačem igrišču pomerila proti Triglavu.

TRIGLAV : DOMŽALE 86:45 (28:11, 23:9, 18:11, 17:14)
CELOTNA STATISTIKA
 
V Kranju so se danes ponovno med seboj pomerile domačinke in Domžalčanke, po tem ko sta se isti ekipi srečali že 1. marca. Po dvoboju so se zmage veselile košarkarice Triglava, ki so gostje premagale z razliko 41 točk. 

Domačinke so s prvimi minutami tekme stopile v vodstvo in ga obdržale do vse konca tekme. Z vsako četrtino so razliko le še povečale in tekmo zmagale z rezultatom 86:45 Najbolj napeta je bila zadnja četrtina, ki so jo igralke Triglava dobile z delnim rezultatom 17:14.

Triglavanke so se bolj izkazale na vseh področjih statistike, razlika pa je bila najbolj opazna pri prostih metih (100%-69%), skokih (44-31) ter podajah (23-10).

Najboljša strelka tekme je z 19 točkami postala košarkarica Triglava, Manca Vrečer. Rebeka Abramovič pa je k temu dodala še 15 točk. Za Domžale so največ točk dosegle Ana Debevec, Laura Medeot ter Ana Markovič, in sicer vsaka po 8.

Kranjčanke bodo naslednjič stopile na parket 14. marca v LJubljani, Domžale pa bodo dan kasneje gostile VBO Maribor. 

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se