Nazaj

1. SKL za ženske: Odigrane vse tekme 10. kola, drugega dela tekmovanja

01
apr.
2023
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - Košarkarice 1. SKL za ženske so to soboto odigrale vse tri tekme 10. kola, drugega dela tekmovanja. V Ljubljani in Celju so se zmage veselile domačinke, v Slovenskih Konjicah pa so se bolj izkazale igralke Triglava. Strelsko je z 21 točkami najbolj izstopala košarkarica Triglava, Gala Kramžar.
Foto: KZS/alesfevzer.com

1. SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL TEKMOVANJA
10. kolo
Sobota, 1. april


DERBY JEŽICA : DOMŽALE 96:68 (25:22, 35:9, 17:11, 19:26)
CELOTNA STATISTIKA

Košarkarice 1. SKL za ženske so s tekmo v Ljubljani otvorile 10. kolo, drugega dela tekmovanja. Med seboj sta se pomerili ekipi Derby Ježice in Domžal, ki sta ob zadnjem srečanju dvoboj zaključili le s sedmimi točkami razlike. Tokrat so se ob koncu zmage prav tako veselile Ježičanke.

Prvo četrtino sta ekipi z enakovredno igro končali le s tremi točkami razlike v prid domačinkam. V nadaljevanju so Ježičanke izboljšale svojo igro in si s tem priigrale višjo prednost. V zadnji četrtini so Domžalčanke zmanjšale razliko, vseeno pa to ni bilo dovolj za prevzem vodstva.

Košarkarice gostujoče zasedbe so izgubile manj žog (23-18), Ljubljančanke pa so bile boljše na vseh ostalih področjih statistike. Največja razlika je bila pri metu iz igre (56%-34%) ter skokih (44-33).

Najboljša strelka tekme je s 18 točkami postala košarkarica Domžal, Laura Medeot, 15 jih je dodala še Yeisy Alexandra Perez. Za nasprotno ekipo jih je 17 dosegla Lea Mehle. Sledila ji je Elena Lazarević s 16 točkami.

Derby Ježica bo naslednjič, 5. aprila, ponovno kot domača ekipa zaigrala proti Pro-Bit Konjicam. Domžalčanke se bodo isti dan, prav tako na domačem parketu, pomerile z Akson Ilirijo.

PRO-BIT KONJICE : TRIGLAV 45:85 (11:28, 13:20, 13:12, 8:25)
CELOTNA STATISTIKA

V soboto so se v Slovenskih Konjicah med seboj pomerile košarkarice Pro-Bit Konjic ter Triglava. Srečanje je bilo uspešnejše za gostje, ki so se z rezultatom 45:85 veselile svoje sedemnajste zmage v tej sezoni. Med košarkaricami je tokrat najbolj izstopala Gala Kramžar, ki je za zmagovalno ekipo dosegla 21 točk.

Gostje so že v prvih minutah tekme prevzele vodstvo in ga ohranile do konca dvoboja. Domačinke so se jim nekoliko približale v tretji četrtini, ki so jo dobile z delnim rezultatom 13:12. Nato pa so košarkarice Triglava ponovno zaigrale bolj borbeno ter do konca tekme razliko povečale na 40 točk.

Kranjčanke so se bolj izkazale v vseh segmentih statistike, razlika pa je bila najbolj opazna v metih iz igre (26%-45%), skokih (29-49) ter podajah (7-17).

Strelsko se je z doseženimi 21 točkami najbolj izkazala Gala Kramžar (Triglav). Za isto ekipo jih je 18 dosegla Ana Šarić. V Pro-Bit Konjicah sta jih največ prispevali Zoja Visočnik in Eva Brdnik, in sicer vsaka po 10.

Igralke Pro-Bit Konjic bodo naslednjič stopile na parket 5. aprila, ko bodo kot gostje zaigrale proti Ježičankam. Kranjčanke se bodo isti dan pomerile proti VBO Mariboru.

CINKARNA CELJE : VBO MARIBOR 91:59 (33:20, 15:13, 20:5, 31:21)
CELOTNA STATISTIKA

V Celju so se proti domačinkam pomerile igralke VBO Maribora. Celjanke so vodstvo ohranjale vse od druge minute tekme in si priborile ponovno zmago.

Tekma se je začela z zadetim košem Špele Brecelj (VBO Maribor), nato so si vodstvo priborile košarkarice domače zasedbe in ga ohranile do konca tekme. Največ prednosti so pridobile v tretji četrtini, ki so jo dobile z rezultatom 20:5.

Celjanke so bile boljše na vseh področjih statistike. Priborile so si več skokov (49-36) in imele manj izgubljenih žog (17-21). Razlika je bila prav tako opazna pri prostih metih (77%-43%) in pri metu iz igre (48%-37%).

Strelsko sta najbolj izstopali Lea Bartelme in Lea Debeljak, ki sta za Cinkarno Celje dosegli vsaka po 15 točk. Sledila jima je Taylah Rose Simmons s 13 točkami. Med Mariborčankami je največ točk dosegla Tina Tomšič, in sicer 13. K temu jih je 10 dodala še Špela Brecelj.

Košarkarice Cinkarne Celja čaka naslednji dvoboj 7. aprila, ko bodo gostile ekipo Domžal. Mariborčanke pa bodo 5. aprila, prav tako kot domačinke, zaigrale proti Triglavu.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se