Nazaj

1. SKL za ženske: Na tekmi v Domžalah ponovno blestela Sara Elizabeth Loomis

10
feb.
2023
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – V 1. SKL za ženske so se danes med seboj pomerile košarkarice Domžal in Cinkarne Celja. Gostje so z borbeno igro in odlično predstavo Sare Elizabeth Loomis, ki je za ekipo dosegla 23 točk in 14 skokov, prišle do ponovne zmage. 
Foto: KZS/alesfevzer.com

5. kolo
2. del tekmovanja
Petek, 10. februar

DOMŽALE : CINKARNA CELJE 56:93 (8:20, 14:19, 12:24, 22:30)

CELOTNA STATISTIKA

Košarkarice Domžal in Cinkarne Celja so se danes pomerile na OŠ Venclja Perka. Celjanke so prednost prevzele že v prvi četrtini in jo nato z odločno igro obdržale vse do konca tekme.

Dvoboj so že v prvih minutah uspešneje začele košarkarice gostujoče zasedbe. Z borbeno igro v obrambi in tekočo igro v napadu so skozi celotno tekmo povečevale prednost. Dvoboj so zaključile z rezultatom 56:93.

Celjanke so bile boljše na vseh področjih statistike. Bolj natančne so bile pri metu iz igre (36%-38%), prostih metih (59%-82%), priborile so si več skokov (37-51) ter podaj (15-19) in izgubile manj žog (34-20).

Najboljša strelka tekme je s 23 točkami postala košarkarica Cinkarne Celja Sara Elizabeth Loomis, ki je ekipi priborila še 14 skokov. Sledila ji je Taylah Rose Simmons s 17 točkami. Pri nasprotnicah sta se najbolje izkazali Yeisey Alexandra Perez in Katja Sever, ki sta svoji ekipi prispeval vsaka po 11 točk.

Domžalčanke naslednji dvoboj čaka 18. februarja, ko bodo kot gostje zaigrale proti Akson Iliriji. Cinkarna Celje pa bo 4. marca gostila ljubljansko ekipo Derby Ježice.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se