Nazaj

1. SKL za ženske: Na drugem polfinalem dvoboju do zmage Triglavanke

19
apr.
2023
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – V Ljubljani so se danes v prvi tekmi polfinala proti domači ekipi Akson Ilirije pomerile košarkarice Triglava. Po zelo izenačenem dvoboju in večkratni izmenjavi vodstva so do zaslužene zmage prišle Triglavanke. Najboljša strelka tekme je z 22 točkami postala košarkarica gostujoče ekipe, Manca Vrečer.
Foto: KZS/alesfevzer.com

1.SKL ZA ŽENSKE, POLFINALE
1. tekma
Sreda, 19. april


AKSON ILIRIJA : TRIGLAV 69:72 (15:12, 20:21, 18:20, 16:20) *0:1
CELOTNA STATISTIKA
GALERIJA

Košarkarice 1. SKL so danes v Ljubljani odigrale drugo polfinalno tekmo na kateri sta se pomerili Akson Ilirija in Triglav. Po napetem dvoboju so do prve polfinalne zmage prišle Triglavanke.

Po začetnem vodstvu Ilirije so prednost prevzele gostje. Ohranile so ga skoraj do konca četrtine, potem pa sta si ekipi do konca tekme večkrat izmenjali vodstvo. Štiri minute pred koncem je bil rezultat še izenačen, nato so Triglavanke v napadu zaigrale bolj odločno in se ob koncu veselile prve zmage v polfinalu.

Domačinke so dosegle večje število podaj (16-13) ter izgubile manj žog (14-16). Košarkarice Triglava so bile bolj natančne pri metu iz igre (33%-39%) in prostih metih (79%-88%). Prav tako so si priborile več skokov (38-43).

Najboljša strelka je z doseženimi 22 točkami postala Manca Vrečer (Triglav), ki je k temu dodala še 9 skokov. Sledila ji je Rebeka Abramovič z 18 točkami. Za Akson Ilirijo jih je največ dosegla Hana Sambolić, in sicer 17. K temu jih je Alina Žitek prispevala še 15.

Ekipi se bosta naslednjič srečali v petek, 21. aprila, ko bodo kot domačinke nastopile Triglavanke.

* - rezultat v zmagah (igra se na dve zmagi)

RAZPORED TEKEM V KONČNICI IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se