Nazaj

1. SKL za ženske: Mariborčanke se iz Grosuplja vračajo domov z zmago

02
feb.
2022
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - V Grosuplju sta domača ekipa in VBO Maribor danes odigrali zaostalo tekmo 13. kola, po kateri so več razloga za zadovoljstvo imele Štajerke, ki so se tako po številu zmag izenačile z Grosupljem. 
Foto: KZS/alesfevzer.com

1.SKL ZA ŽENSKE, 1. DEL TEKMOVANJA
13. kolo
Sreda, 2. februar


GROSUPLJE : VBO MARIBOR 75:79 (26:15, 19:28, 12:17, 18:19)
CELOTNA STATISTIKA
Grosuplje je bilo v sredo zvečer prizorišče tekme v sklopu 13. kola v 1. SKL za ženske, srečali sta se domača ekipa in gostujoča iz Maribora. Štajerke so prišle na tekmo motivirane, ker bi se z morebitno zmago izenačile z Grosupljem po številu zmag in se dodatno vmešale v boj za 3. ali 4. mesto po prvem delu tekmovanja. Grosupeljčanke pa so po poškodbi njihove najboljše igralke, Sare Meden, izgubile dve tekmi zapored in so želele prekiniti mini niz porazov. Tekmo so bolje začele domačinke, ki so prvo četrtino dobile kar za 11 točk. A jim gostje niso ostale dolžne, saj so v drugi četrtini dosegle kar 28 točk in prednost domače ekipe skoraj zbrisale, ker so ob polčasu zaostajale le še dve točki (45:43). Z boljšo igro so Mariborčanke nadaljevale tudi v tretji četrtini, ko so Grosupeljčankam dovolile le 12 doseženih točk, v zadnjo četrtino pa so odšle s tremi točkami prednosti. V zadnji četrtini so se zopet bolje znašle Štajerke, ki so svojo prednost povečale na osem točk. V zadnjih dveh minutah so nato domačinke poizkusile še z zadnjimi napadi za zmanjšanje zaostanka, a bližje kot na minus tri niso prišle in VBO Maribor je zasluženo slavil ter se po številu zmag izenačil z Grosupljem. Mariborčanke so kljub kar 26 izgubljenim žogam bile boljše pri metu iz igre (44%-34%) in v skoku (44-33), to pa je bilo dovolj za zmago.
Najboljša strelka v domači vrsti je postala Mojca Ahac, ki je dosegla 23 točk in pridobila kar 10 (!!) žog, Eva Stefanoski jih je dodala 12. Pri Mariborčankah je Tiana Meglič Šteharnik odigrala vrhunsko tekmo in dosegla, ob 12 skokih, kar 33 točk. Merisa Dautović je dosegla 18 točk in 13 skokov. 
Obe ekipi bosta v tem tednu odigrali še po eno tekmo, Grosuplje bo v soboto, 5. februarja, še enkrat igralo doma, takrat bodo Grosupeljčanke gostile Pro-Bit Konjice, Mariborčanke pa isti dan ponovno potujejo v Osrednjo Slovenijo, ko bodo gostovale pri ŽKK Domžalah. 

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se