Nazaj

1. SKL za ženske: Maribor zmagal drugič zapored

03
dec.
2021
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - V 1. SKL za ženske se je danes začelo 9. kolo. Na tekmi v Domžalah so gostovale Mariborčanke, ki so na koncu visoko premagale igralke Tosame Ledita in tako po štirih zaporednih porazih dosegle svojo drugo zaporedno zmago. Preostale tekme 9. kola bodo odigrane jutri.
Foto: KZS/alesfevzer.com

1.SKL ZA ŽENSKE, 1. DEL TEKMOVANJA
9. kolo
Petek, 3. december


TOSAMA LEDITA : MARIBOR 66:86 (21:20, 17:22, 13:17, 15:27)
CELOTNA STATISTIKA
V petkovi tekmi v Domžalah sta se sestali ekipi, ki sta imeli pred srečanjem po dve zmagi. Mariborčanke so v Domžale prišle po svoji prvi zmagi po skoraj dveh mesecih, a očitno jim je ta zmaga dala dodatnega zagona, saj so na koncu porazile Tosamo Ledita z visoko razliko 20 točk. Začetek tekme ni nakazoval na takšen konec dvoboja, saj je domača ekipa prvo četrtino dobila z minimalno prednostjo, ekipi pa sta bili tudi ob polčasu dokaj izenačeni (38:42). Drugi polčas pa so gostje odigrale veliko bolje, še posebej v zadnji četrtini, kjer so bile napadalno zelo razpoložene, ta del igre pa so nato dobile za 12 točk in na koncu dosegle visoko zmago, svojo drugo zapored. Domačo ekipo je zopet pestilo preveč izgubljenih žog, tokrat 24, kar je hiba Tosame Ledita že od začetka sezone. Zaradi tega dejstva so Mariborčanke dosegle kar 16 točk več od Domžalčank. Če k temu prištejemo, sa so Štajerke dosegle kar 12 trojk, Domžalčanke pa le štiri, končna razlika v korist gostujoče zasedbe ni presentljiva. 
Urša Žibert je bila ponovno najboljša strelka domačink, dosegla je 17 točk (10 skokov), 11 jih je dodala Zoja Vilfan, Lejla Pamić pa je dosegla dvojnega dvojčka (10 točk, 14 skokov). Pri Mariboru sta Merisa Dautović (10 skokov) in Natalija Hočevar dosegli vsaka po 16 točk. 
Tosama Ledita bo v naslednjem kolu, 10. decembra, gostovala v Kranju, Maribor pa bo isti dan gostil Derby Ježico.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se