Nazaj

1. SKL za ženske: Ljubljanski obračun pripadel Ilirijankam, Celjanke pričakovano zmagale, Grosuplje na 3. mesto

27
nov.
2021
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - S tremi današnjimi tekmami se je zaključilo 8. kolo v 1. SKL za ženske. Prestižni ljubljanski obračun so tokrat dobile Ilirijanke, Celjanke niso imele težav s Tosamo Ledita, igralke Grosuplja pa so premagale direktnega konkurenta za trenutno 3. mesto na lestvici, Pro-Bit Konjice in tako sedaj same zasedajo to pozicijo. 
Foto: ŽKK Cinkarna Celje

1.SKL ZA ŽENSKE, 1. DEL TEKMOVANJA
8. kolo
Sobota, 27. november


DERBY JEŽICA : AKSON ILIRIJA 65:67 (16:16, 27:17, 10:23, 12:11)
CELOTNA STATISTIKA
Vedno zanimiv mestni obračun med Ježičankami in Ilirijankami je tokrat pripadel slednjim. Tekma je kot velikokrat do zdaj postregla s tesnim rezultatom, majhno razliko in rezultatskimi preobrati. Ježičanke so bile boljše v prvem polčasu, te prednosti niso zmogle obdržati do konca tekme. Pri vodstvu gostij za 2 točki, 5 sekund do konca srečanja so imele domačinke še met za zmago, a so ga, na njihovo žalost, zgešile. Vendar pa so kljub večini statističnih kazalcev, ki so bili na strani domače ekipe, Ilirijanke izkoristile eno, ki je bila na koncu tudi odločilna, saj so iz izgubljenih žog Ježičank dosegle 26 točk, Ježičanke pa na nasprotni strani le 9, to pa je bil eden glavnih faktorjev zmage Aksona Ilirije. 
Pri Derby Ježici je največ točk dosegla Nikolina Delić, in sicer 19, a ne z najboljšim izkoristkom meta iz igre ter z nekaj preveč izgubljenimi žogami, Hana Ivanuša pa je prispevala 14 točk. Pri gostjah sta Hana (29) in Sara (21) Sambolić skupaj dosegli kar 50 točk za ekipo Aksona Ilirije. 
Derby Ježica bo v naslednjem kolu 4. decembra gostovala v Domžalah pri istoimenski ekipi, Akson Ilirija pa bo isti dan gostila Pro-Bit Konjice.

CINKARNA CELJE : TOSAMA LEDITA 95:51 (25:18, 20:12, 24:10, 26:11)
CELOTNA STATISTIKA
V Celju je bila tekma 8. kola med domačo ekipo in gostjami iz Domžal odigrana z mislijo, kako močno se lahko gostje uprejo domačim favoritinjam. In v prvem polčasu je bil ta odpor kar spodoben. V drugem pa je bilo enostavno preveč izgubljenih žog na strani Tosame Ledite (na koncu kar 35) in razlika je strmo naraščala do končnih +44 za Celjanke. Obe ekipi pa sta predvsem slabo metali za tri točke, saj sta iz 37 poizkusov zadeli skupaj le 7 metov. 
Pri Celjankah se je spet izkazala Mojca Jelenc, tokrat s 27 točkami in 10 skoki, Lea Debeljak in Ana Nuša Anžič sta prispevali vsaka po 12 točk. Za gostje je Lejla Pamić dosegla 16 točk, Urša Žibert pa 14. 
Cinkarna Celje se v naslednjem kolu, 4. decembra, odpravlja na derbi neporaženih ekip v Kranj, Tosama Ledita pa bo isto soboto gostila ekipo iz Maribora. 

PRO-BIT-KONJICE : GROSUPLJE 53:59 (12:25, 13:14, 14:7, 14:13)
CELOTNA STATISTIKA
V tekmi, kjer sta se ekipi iz Slovenskih Konjic in Grosuplja borili za tretje mesto na prvesntveni lestvici, smo videli majhno število doseženih točk in zmago, ki je odšla v Grosuplje. Gostje so odlično začele tekmo in bile napadalno v prvi četrtini zelo razpoložene, prvi polčas pa zaključile z lepo prednostjo 12 točk (27:39). V drugem polčasu pa so se domačinke le nekoliko sprostile in odigrale bolje, a jim svojega tretjega poraza vseeno ni uspelo preprečiti. Zmago je odnesel zelo povprečen met iz igre (28%) in izguba prevlade pod obročema (39-47). Grosuplje pa bi lahko zmagalo z večjo razliko, če ne bi gostje izgubile sedem žog več od Konjičank, a je njihova zmaga več kot zaslužena, saj domačinke v celotni tekmi niti enkrat niso vodile ali izenačile rezultata. 
Tia Tajhar je bile edina dvomestna pri številu doseženih točk za Pro-Bit Konjice, in sicer jih je dosegla 17. Tinkara Zoran (20 točk, 13 skokov) in Sara Meden (13 točk) sta bili najbolj učinkoviti pri gostujoči zasedbi. 
V 9. kolu se Konjičake 4. decembra opravljajo v Ljubljano na dvoboj z Akson Ilirijo, Grosuplje pa bo aktivno še en teden kasneje, ko bo gostilo Cinkarno Celje. 

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se