Nazaj

1. SKL za ženske: Ljubljanski derbi pripadel Ilirijankam

25
feb.
2022
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - Dvorana Ježica je bila v petek zvečer prizorišče mestnega obračuna med Aksonom Ilirijo in Derby Ježico, tokratnega pa so dobile Ilirjanke, ki so tako z zmago zaključile prvi del tekmovanja v 1. SKL za ženske.
Foto: KZS/alesfevzer.com

1.SKL ZA ŽENSKE, 1. DEL TEKMOVANJA
17. kolo
Petek, 25. februar


AKSON ILIRIJA : DERBY JEŽICA 76:63 (13:10, 28:14, 17:22, 18:17)
CELOTNA STATISTIKA
V zaostali tekmi 17. kola se je v Ljubljani odigral mestni obračun med Akson Ilirijo in Derby Ježico. Tekma, ki vedno nosi kanček več naboja v sebi zaradi mestnega rivalstva, je tokrat pripadla Akson Iliriji, ki je tako osvojila svojo osmo zmago v prvenstvu.

Dvoboj je bil sicer na začetku dokaj izenačen, a so tokrat domače igralke stalno bile v vodstvu, prvo četrtino pa so dobile za tri točke. V drugi četrtini pa so Ilirijanke naredile kot se je izkazalo odločilen korak k zmagi v današnji tekmi, saj so ta del dobile s kar 14 točkami prednosti in na odmor odšle z udobno prednostjo. V tretji četrtini so sicer Ježičanke uspele nekoliko znižati prednost, a jim je v zadnjem delu igre, ko so domačinke tudi naredile še en delni izid, tokrat 10:0, zmanjkalo moči za preobrat. Kljub vsemu pa so po najvišji prednosti na tekmi (75:50) košarkarice Akson Ilirije popustile in dovolile nasprotnicam, da so v zadnjih petih minutah, z delnim rezultatom 13:1 do konca močno omilile višino poraza na znosnih 13 točk.  

Tekma bi lahko bila rezultatsko tudi bolj napeta, a so Ježičanke z res slabim metom za tri točke (3/24, 12%) izgubile upanje v možnost za večjo konkurenčnost v tej tekmi, kljub temu, da sta bili ekipi precej izenačeni po številu skokov in pri podajah ter metu za dve točki.

Tara Pulević (9 skokov) je bila z 21 točkami najboljša strelka Ilirijank, z 19 točkami ji je sledila Hana Sambolić (7 skokov). Pri Ježičankah je bila strelsko najbolj uspešna Ana Dora Jeras z 21 točkami, Elena Lazarević jih je prispevala 12. 

Obe ekipi bosta z drugim delom tekmovanja v 1. SKL za ženske nadaljevali od 9. marca naprej. 

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se