Nazaj

1. SKL za ženske: Košarkarice Triglava do trimestnega števila točk

14
mar.
2023
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – V torek je v Ljubljani potekala tekma 7. kola, drugega dela tekmovanja. Proti domači ekipi Derby Ježice so se pomerile košarkarice Triglava. Gostje so na začetku pridobljeno vodstvo ohranjale vse do konca tekme in dosegle svojo 16. zmago v tej sezoni. Najboljša strelka tekme je z 22 točkami postala košarkarica Derby Ježice, Hana Ivanuša. 
Foto: KZS/alesfevzer.com

1. SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL TEKMOVANJA
7. kolo
Torek, 14. marec

DERBY JEŽICA : TRIGLAV 67:101 (6:30, 21:26, 15:12, 25:33)

CELOTNA STATISTIKA

V Ljubljani so Ježičanke ta torek gostile ekipo Triglava. Gostje so vse od začetka prikazale boljšo igro in tako vodstvo, pridobljeno že v prvi minuti, ohranile vse do konca tekme.

Košarkarice Triglava so največ prednosti pridobile v prvi četrtini, ki so jo z borbeno igro ter kvalitetnimi akcijami v napadu, dobile z delnim rezultatom 6:30. Vodstvo so ohranjale skozi celotno tekmo, kljub temu da so nato domačinke na parket stopile bolj suvereno ter dobile tretjo četrtino (15:12). Triglavanke so se izkazale predvsem v napadu, saj so dosegle trimestno število točk.

Košarkarice Triglava so bile bolj uspešne pri metu iz igre (44%-55%), nabrale so več skokov (28-33) in izgubile manj žog (22-11). 
 
Najboljša strelka domače ekipe je z 22 točkami postala Hana Ivanuša. Lejla Pamić je k temu dodala še 11 pik. Pri zmagovalni ekipi je bila z 18 točkami strelsko najbolj razpoložena Tinkara Zoran, 16 točk pa je dosegla Ana Šarić. 

Derby Ježico čaka naslednja tekma 25. marca, ko bo v domači dvorani gostila ekipo VBO Maribora. Triglavanke pa bodo isti dan gostovale v Ljubljani, kjer se bodo pomerile z Akson Ilirijo.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se