Nazaj

1. SKL za ženske: Košarkarice Cinkarne Celja do druge finalne zmage

26
apr.
2023
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – Danes so članice odigrale drugo tekmo finala. Tokrat so se pomerile v Kranju, a podpora domačih navijačev ni bila dovolj za zmago Triglavank. Po izredno napetih prvih treh četrtinah so si ob koncu drugo finalno zmago priborile Celjanke, za tretjo pa se bosta ekipi pomerili v petek, 28. aprila. Med košarkaricami sta izstopali Rebeka Abramovič (Triglav) in Sara Elizabeth Loomis (Cinkarna Celje), ki sta dosegli vsaka po 19 točk.
Foto: Filip Barbalić 

1. SKL ZA ŽENSKE, FINALE
2. tekma
Sreda, 26. april


TRIGLAV : CINKARNA CELJE 53:77 (19:20, 17:19, 12:13, 5:25) *2:0
CELOTNA STATISTIKA
GALERIJA

Danes sta se na drugem finalnem dvoboju srečali ekipi Triglava ter Cinkarne Celja. Po zelo napetih prvih treh četrtinah, so gostje v zadnji zaigrale bolj borbeno ter pridobile večjo prednost. V zadnjih osmih minutah so tako prednost povečale na kar 24 točk in se ob koncu veselile svoje druge finalne zmage. 

Prve točke na tekmi so dosegle Celjanke, nato pa sta si ekipi skozi tekmo kar štirinajstkrat izmenjali vodstvo. Še v prvih minutah zadnje četrtine so bile v vodstvu domačinke, na koncu pa so prednost ponovno pridobile košarkarice gostujoče zasedbe. Za Triglavanke je bila torej usodna predvsem zadnja četrtina, ki se je končala z delnim rezultatom 5:25. 

Celjanke so bile bolj natančne v metu iz igre (31%-48%) ter prostih metih (80%-90%). Prav tako so imele več podaj (13-21) ter izgubile manj žog (24-15). Igralke Triglava pa so si priborile več skokov (37-36).

Za domačinke je največ točk dosegla Rebeka Abramovič, in sicer 19. K temu sta jih po 10 dodali Gala Kramžar in Manca Vrečer. Za nasprotno ekipo jih je 19 dosegla Sara Elizabeth Loomis. Sledila ji je Taylah Rose Simmons s 15 točkami.

Naslednja finalna tekma bo na sporedu v Kranju, 28. aprila.

RAZPORED TEKEM V KONČNICI IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se