Nazaj

1. SKL za ženske: Konjičanke z odlično zadnjo čertino odnesle zmago iz Domžal

30
jan.
2022
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - V zaostali tekmi 15. kola so igralke iz Slovenskih Konjic gostovale v Domžalah in po dobri predstavi v zadnji četrtini odnesle zmago proti Tosami Ledita.
Foto: KZS/alesfevzer.com

1.SKL ZA ŽENSKE, 1. DEL TEKMOVANJA
15. kolo
Nedelja, 30. januar


TOSAMA LEDITA : PRO-BIT KONJICE 68:84 (22:20, 14:16, 22:20, 10:28)
CELOTNA STATISTIKA
V nedeljo popoldan sta ekipi Tosame Ledita in Pro-Bit Konjic odigrali zaostalo tekmo 15. kola, v kateri je o zmagovalcu odločala zadnja četrtina. V tem delu so popolnoma prevladovale Konjičanke in na koncu dosegle svojo sedmo zmago v sezoni. Medtem Domžalčanke ostajajo pri štirih. Tekma je bila rezultatsko zelo zanimiva do 34. minute, ko sta se ekipi stalno izmenjevali v vodstvu ali pa bili izenačeni (12 sprememb vodstva in sedem izenačenj), nato pa so gostje zagospodarile na igrišču, v tem času pa je domača ekipa vse do konca tekme preveč grešila pri metih za dve in za tri točke. Posledica je bila delni rezultat 16:4 od 34. minute do konca srečanja v korist Štajerk, s tem pa so prav na koncu dvoboja tudi dosegle najvišjo razliko 16 točk (68:84). Prav odstotek zadetih metov iz igre (Tosama Ledita 39%, Konjice 48%) je na koncu tudi odločil zmagovalca in zmagoviti točki sta odšli v Slovenske Konjice. 
Pri domači ekipi sta bili standarno najboljši strelki Urša Žibert z 22 in Lejla Pamić (14 skokov) s 16 točkami. Pri gostjah se je strelsko zopet izkazala Tia Tajhar (9 podaj), ki je dosegla 30 točk, Eva Brdnik in Živa Božičevič sta jih dodali po 12, Katja Klančnik pa je poleg 11 točk zbrala tudi 13 skokov.
Tosama Ledita bo naslednjo tekmo spet odigrala na svojem igrišču, ko 5. februarja v goste prihaja Cinkarna Celje, Konjičanke pa bodo isti dan še enkrat gostovale, takrat v Grosuplju. 

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se