Nazaj

1. SKL za ženske: Konec nastopov v letu 2021, zmage za Maribor, Triglav in Cinkarno Celje, 40 točk Tie Tajhar

22
dec.
2021
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - Prvoligaške igralke so danes zaključile z nastopi v 1. SKL za ženske za leto 2021. V 12. kolu so zmage pripadle Mariboru, Triglavu in Cinkarni Celju. Dekleta bodo naslednjič aktivna 5. januarja, ko se bo 12. kolo zaključilo in v 13. kolu, 8. januarja 2022. 
Foto: KZS/alesfevzer.com

1.SKL ZA ŽENSKE, 1. DEL TEKMOVANJA
12. kolo
Sreda, 22. december


MARIBOR : PRO-BIT KONJICE 87:85 (21:20, 25:17, 25:22, 16:26)
CELOTNA STATISTIKA
Mariborčanke so v svoji zadnji tekmi v letu 2021 dosegle četrto zmago na zadnjih petih odigranih tekmah. Medtem, ko so si po izenačeni prvi četrtini na koncu polčasa priigrale devet točk prednosti in to prednost na koncu tretje četrtine povečale na 12 ob koncu tretje četrtine, so v zadnjem delu igre popustile in gostjam iz Slovenskih Konjic dovolile, da so rezultat pred koncem srečanja celo izenačile. Vendar pa je Konjičankam, na krilih fenomenalne Tie Tajhar, ki je dosegla kar 40 točk in za katero igralke Maribora celotno tekmo niso našle recepta, s katerim bi jo zaustavile, vseeno zmanjkalo nekaj energije in sreče in zmaga je ostala v štajerski prestolnici. Kljub fenomenalnemu dosežku, pa je Tia Tajhar postala tudi tragična junakinja, saj je imela pri rezultatu 86:84, štiri sekunde pred koncem dvoboja na voljo dva prosta meta, a je enega zgrešila in tako ni kronala svoje vrhunske predstave z morebitno zmago svoje ekipe. 
Pri Mariboru je Tina Tomšič (5 trojk) dosegla 28 točk, Aneja Stojko jih je prispevala 17, medtem ko je Tiana Megič Šteharnik 14 točkam dodala kar 10 podaj. Za Konjičanke je omenjena Tia Tajhar (6 skokov, 5 podaj) dosegla vrhunskih 40 točk, Maruša Podgrajšek pa jih je dodala 13. 
Maribor bo v 13. kolu 8. januarja gostoval v Grosuplju, Konjičanke pa bodo teden dni kasneje, v sklopu 14. kola, gostile Cinkarno Celje.  

GROSUPLJE : TRIGLAV 41:56 (8:12, 15:10, 8:15, 10:19)
CELOTNA STATISTIKA
Kranjčanke so bile pred tekmo favoritinje, obe ekipi pa sta na tekmi prikazali podpovprečno predstavo v napadu. Prvi polčas je kljub temu pripadel domači ekipi in Gorenjke so se morale za zmago zelo potruditi v drugem polčasu, kjer pa so vseeno unovčile svojo kvaliteto in na koncu zmagale. Gostje so bile boljše v skoku, predvsem v napadu, to pa so kronale z več točkami doseženimi pod košem, prav tako pa so izgubile šest žog manj in to je bilo dovolj za njihovo deseto zmago v sezoni. 
Pri Grosuplju je le Tinkara Zoran dosegla dvomestno število točk, ustavila se je pri 16. Za Triglav je Manca Vrečer dosegla 22 točk, Lara Kozina Bubnič (10 skokov) jih je dodala 11.
Grosuplje v naslednji tekmi 8. januarja pričakuje Maribor, Triglav pa bo istočasno gostil Akson Ilirijo. 

DOMŽALE : CINKARNA CELJE 72:100 (16:25, 19:33, 21:19, 16:23)
CELOTNA STATISTIKA
Dvoboj zadnjeuvrščene in prvouvrščene ekipe v 1. SKL za ženske je postregel z minimalnim razburjenjem glede končnega rezultata, zato sta bili obe ekipi sproščeni, trener Cinkarne Celja, Damir Grgić, pa je namenil manjšo minutažo nekaterim pomembnim igralkam iz Celja (Pardee, Macedo, Jelenc), medtem ko reprezentantka Blaža Čeh sploh ni stopila na parket. Kljub vsemu so se Celjanke zavedale, da premorejo več kot dovolj kvalitete, da brez pretresov ostanejo neporažene tudi po tekmi v Domžalah. V prvem polčasu so natresle kar 58 točk, na koncu pa se veselile četrte zmage, v kateri so dosegle 100 ali več točk. Ob 25 izgubljenih žogah (Cinkarna Celje le 10) pa si domača ekipa kaj drugega od visokega poraza proti renomiranemu nasprotniku, ki je dosegel tudi 13 trojk, ni mogla obetati.
Pri Domžalah je Špela Berus dosegla 19 točk, Sandra Jevtović pa 18. Za gostje je Zoja Štirn dosegla 24 točk, sledila ji je Jite Sophia Gbemuotor s 23 in kar 18 skoki (10 v napadu)!
Domžalčanke bodo naslednjič aktivne v mestnem obračunu s Tosamo Ledita, in sicer 8. januarja, isto soboto pa Cinkarno Celje čaka naslednji obračun v 1. SKL za ženske, v Celje takrat prihajajo Ježičanke. 

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se