Nazaj

1. SKL za ženske: Končano tekmovanje v skupini za razvrstitev, zmaga Triglava po podaljšku

26
mar.
2022
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - Z današnjim lokalnim obračunom med Tosamo Ledito in ŽKK Domžalami se je zaključilo tekmovanje v skupini za razvrstitev. Domžale so zmagale drugič v sezoni, Tosama Ledita pa je osvojila končno 8. mesto v državnem prvenstvu. Na tekmi skupine za prvaka pa je v Grosuplju odločal podaljšek, po katerem so zmagale košarkarice Triglava.
Foto: KZS/alesfevzer.com

1.SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL TEKMOVANJA

Za prvaka
4. kolo
Sobota, 26. marec

GROSUPLJE : TRIGLAV 58:69 (17:18, 10:6, 19:14, 11:19, 1:12)  *po podaljšku

CELOTNA STATISTIKA
Potem, ko so igralke Grosuplja nekoliko presenetile in pred tremi dnevi premagale aktualne državne prvakinje, jih je na domačem parketu čakala še ena težka preizkušnja, saj so se pomerile proti trenutno vodilni ekipi 1. SKL za ženske, kranjskemu Triglavu, ki pa je bil, po podaljšku, pretrd oreh za domačo zasedbo. 

Prva četrtina je minila v izenačeni igri in tudi rahlemu vodstvu domače ekipe, a so jo na koncu z minimalno prednostjo vseeno dobile Kranjčanke. V drugi četrtini sta obe ekipi dosegli zelo malo točk, obramba igralk Grosuplja pa je delovala bolje od kranjske, saj so gostje v drugih desetih minutah dosegle le šest točk. Hrabre domače igralke so nadaljevale z navdihujočo igro tudi v tretji četrtini, na koncu tega dela igre povedle že za osem točk in v zraku se je čutila možnost, da bi po skalpu aktualnih državnih prvakinj iz Celja domačinke lahko premagale tudi aktualne državne podprvakinje. A nato je prišel začetek zadnje četrtine, kjer so Triglavanke izvedle kar manjši cunami točk, saj so z delnim izidom 15:0 povedle za sedem točk (46:53) in zdelo se je, da bo zmaga na koncu le odšla v Kranj. Toda s tem se niso strinjale košarkarice Grosuplja, ki so z borbeno igro in nekaj zadetimi meti za tri točke izsilile podaljšek. V podaljšku pa je domači ekipi zmanjkalo moči in energije ter koncentracije, kar so izkušene gostje s pridom izkoristile in na koncu zmagale kar za 11 točk.

Eden glavnih razlogov za zmago Kranjčank je bila prevlada v skoku, saj so gostje imele kar 61 skokov, Grosupeljčanke pa 41, poleg tega pa so domačinke gostjam dovolile kar 17 skokov v napadu, kar se je na koncu izkazalo za odločilno.

Tinkara Zoran je bila danes najboljša strelka Grosuplja, saj je dosegla 18 točk, sledila pa ji je Lea Mehle s 13. Za Kranjčanke je Manca Vrečer (10 skokov) dosegla 23 točk, Rebeka Abramovič in Lara Kozina Bubnič (11 skokov) sta jih dodali po 17.

Grosupeljčanke bodo v naslednjem kolu 2. aprila gostovale v Ljubljani, pri Aksonu Iliriji. Triglav pa bo isti dan gostil Cinkarno Celje.  

Za razvrstitev
4. kolo
26. marec


TOSAMA LEDITA : DOMŽALE 67:79 (16:24, 18:21, 16:23, 17:11)
CELOTNA STATISTIKA
V Domžalah je bila danes odigrana zadnja tekma sezone 2021/2022 v skupini za razvrstitev, ponovno sta se sestali obe domžalski ekipi, tokrat pa so zmagale košarkarice ŽKK Domžal. Košarkarice Tosame Ledite so na koncu osvojile 8. mesto v 1. SKL za ženske, igralke Domžal pa so na koncu državnega prvenstva pristale na devetem mestu. 

Tekmo, ki ni več odločala o ničemer so bolje odprle igralke Domžal, ki so prvo četrtino odigrale bolj motivirano in jo dobile z osmimi točkami prednosti. Tudi v drugi četrtini so se na parketu bolj znašle gostje na današnjem srečanju, svojo prednost so ob polčasu tako povišale na 11 točk. V tretji četrtini pa so košarkarice Domžal spet pokazale, da so si danes bolj želele zmage nad mestnimi tekmicami, to pa se je odražalo na rezultatu, saj so pred zadnjim delom ušle že na 18 točk prednosti. Četrta četrtina je minila v razmeroma manj borbeni predstavi, pri čemer so igralke Tosame Ledite uspele poraz le nekoliko omiliti. 

Igralke Tosame Ledite so na celotnem srečanju zadele le en met za tri točke, medtem, ko je to košarkaricam Domžal uspelo sedemkrat, to pa je bila tudi poglavitna razlika, zaradi katere so zmagale gostujoče igralke.

Na zadnji tekmi sezone je bila najboljša strelka Tosame Ledita Lejla Pamić (13 skokov), ki je dosegla 23 točk, Urša Žibert pa je na svoj račun vpisala 16 točk. Za Domžale je na zadnji tekmi sezone največ točk dosegla Eliza Pintar, in sicer 23, Dora Mlakar (9 skokov) jih je dodala 18.  

RAZPORED TEKEM IN LESTVICI 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se