Nazaj

1. SKL za ženske: Končano je 2. kolo

08
okt.
2022
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - Druga oktobrska sobota je prinesla zaključek 2. kola v 1. SKL za ženske. Svoja krstna nastopa v sezoni sta opravila Akson Ilirija in Tosama Ledita, obe ekipi sta začetek sezone kronali z zmagama. Prva zmaga v sezoni pa je na gostovanju v Domžalah pripadla tudi zasedbi Pro-Bit Konjic. 
Foto: KZS/alesfevzer.com

1.SKL ZA ŽENSKE, 1. DEL TEKMOVANJA
2. kolo
Sobota, 8. oktober

DERBY JEŽICA : TOSAMA LEDITA 72:75 (20:12, 15:15, 22:22, 15:26)

CELOTNA STATISTIKA
Ježičanke so še v 2. kolu sezone doma gostile ekipo iz Domžal, za Tosama Ledito pa je bilo današnje srečanje krstni nastop v novi sezoni.

V prvi četrtini so si domačinke priigrale osem točk prednosti in to prednost so Ježičanke zadrževale do zadnje četrtine, čeprav so se igralke iz Domžal nekajkrat v drugi in tretji četrtini približale le na nekaj točk zaostanka. Vendar so bile za rezultat tekme na koncu odločilne zadnje tri minute, ki so jih gostje celotno tekmo potrpežljivo čakale in z delnim rezultatom 11:0 odnesle zmago iz Ljubljane. Ela Mićunović je sicer imela še met za podaljšek, a na žalost Ježičank žoga ni zadela cilja. 

Tosama Ledita je tekmo dobila na osnovi boljšega meta za tri točke (40%-16%), več skokov (34-27) in podaj (19-12). 

Najbolj razpoložena igralka Derby Ježice je bila Hana Ivanuša, ki je dosegla 24 točk. Za Tosama Ledito sta največ točk doseglo Urša Žibert (8 skokov, 6 podaj), ki je dosegla 19 točk in nova okrepitev Domžalčank, Sara Meden, ki je dosegla 18 točk. 

Derby Ježica bo tekmo 3. kola, v torek, 11. oktobra odigrala v Mariboru, Tosama Ledita pa v petek, 14. oktobra na domačem igrišču čaka domžalski obračun.

AKSON ILIRIJA : VBO MARIBOR 67:52 (24:7, 13:18, 21:15, 9:12)
CELOTNA STATISTIKA
Prvi nastop Aksona Ilirije v novi sezoni je pomenil tudi prvo zmago ljubljanske ekipe pod vodstvo Ernesta Novaka. Mariborčanke pa so tudi v 2. kolu izgubile. 

Ekipi sta bili v peti minuti izenačeni na pet (Mariborčanke so na začetku celo povedle s 5:0), nato pa je sledila serija 19:0 domače zasedbe in velikih +17 po koncu prve četrtine. V drugi so se gostje nekoliko pobrale od šoka v prvi četrtini in jo celo dobile za pet točk, vendar pa več od tega v tretji četrtini niso zmogle in zadnji del igre je minil v kontroli Ilirijank nad potekom srečanja in do končne zmage Ljubljančank. 

Mariborčanke so na tekmi pestile izgubljene žoge (kar 27), samo zaradi tega segmenta so Ilirijanke dosegle devet točk več od Štajerk. Obenem so Ljubljančanke dosegle tri trojke več in imele šest napadov več, zato je ob sicer dokaj izenačenem metu in skoku obeh ekip zmaga zasluženo pripadla Aksonu Iliriji. 

Hana Sambolić je dosegla 16 točk, sledila ji je Alina Žitek s 14. Pri VBO Mariboru je Merisa Dautović dosegla dvojnega dvojčka (13 točk, 11 skokov). 

V 3. kolu potujejo igralke Aksona Ilirije 15. oktobra v Kranj, VBO Maribor pa bo že 11. oktobra odigral na domačem igrišču še drugo zaporedno tekmo proti ljubljanski ekipi, saj v Maribor prihaja Derby Ježica. 

DOMŽALE : PRO-BIT KONJICE 44:54 (9:14, 8:9, 17:6, 10:25)
CELOTNA STATISTIKA
V Domžalah sta se srečali ekipi, ki sta prva nastopa v novi sezoni izgubili, zato je bilo pričakovati, da se bosta obe zasedbi močno potrudili, da prebijeta led in osvojita svojo prvo zmago v sezoni. 

Začetek tekme je ponudil zanimiv rezultat, saj so domače igralke povedle s 7:0, Konjičanke pa so nato močno odgovorile z delnim izidom 12:0. Vendar ekipi nikakor nista bili napadalno razpoloženi v prvem polčasu, saj sta skupaj dosegli le 40 točk, ob tem so gostje na odmor odšle s šestimi točkami prednosti. V tretji četrtini pa so Domžalčanke strnile vrste in preobrnile rezultat v svojo korist, saj so prvih sedem minut tretje četrtine naredile delni rezultat kar 15:3. Vendar pa so v zadnjem delu igre Konjičanke imele zadnjo besedo in so skupaj spravile še en preobrat, dosegle kar 25 točk ter na koncu zasluženo zmagale.  

Domžalčanke so za tri točke metale res slabo, saj so iz triindvajsetih poizkusov za tri točke zadele le enkrat, tudi to je bil eden od razlogov za njihov poraz. Na drugi strani so bile Konjičanke boljše tudi v skoku (52-43) in se tako veselijo svoje prve zmage v sezoni. 

Za domačo ekipo je Eliza Pintar dosegla 15 točk. Pri gostujoči ekipi so bile strelke razporejene dokaj enako, največ točk je dosegla Maruša Podgrajšek, in sicer 13. Za gostje je Eva Brdnik (8 točk) zbrala kar 16 skokov. 

Domžalčanke 14. oktobra čaka lokalni obračun proti Tosami Lediti, Konjičanke pa bodo v 3. kolu prvič igrale na domačem parketu, in sicer bodo dan kasneje gostile Cinkarno Celje. 

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se