Nazaj

1. SKL za ženske: Končano 6. kolo drugega dela tekmovanja

06
apr.
2022
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - V sredo so bile odigrane vse tri tekme 6. kola skupine za prvaka v 1. SKL za ženske. Po pričakovanjih sta zmagali ekipi Triglava in Cinkarne Celja, VBO Maribor pa je z nekoliko visoko razliko na domačem terenu premagal ekipo Grosuplja. Tekmovanje se bo s 7. kolom nadaljevalo že v soboto, 9. aprila.
Foto: KZS/alesfevzer.com

1.SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL TEKMOVANJA - za prvaka

6. kolo
Sreda, 6. april

CINKARNA CELJE : PRO-BIT KONJICE 83:40 (28:6, 28:12, 14:11, 13:11)

CELOTNA STATISTIKA
Na tekmi v Celju so bile domačinke absolutne favoritinje za zmago, to pa so tudi upravičile in tako ostajajo na prvm mestu razpredelnice državnega prvenstva. 

Igralke Cinkarne Celja so bile boljše nasprotnice od začetka tekme in gostujoči ekipi iz Slovenskih Konjic v nobenem trenutku niso dovolile, da bi pomislile na morebitno presenečenje. Po prvi četrtini so si priigrale kar 22 točk prednosti, po drugi še dodatnih 16 in zmagovalec je bil jasen že po koncu prvega polčasa. Drugi polčas so domače igralke odigrale z ročno zavoro, a vseeno dobile prav vse četrtine in se na koncu več kot zasluženo veselile visoke zmage. Konjičanke so svojo prejšnjo tekmo odigrale 48 ur nazaj in vidno je bilo, da je to pustilo fizične posledice na tokrat gostujoči ekipi, ki nikakor ni zmogla slediti tempu igre, ki so ga narekovale Celjanke.

Igralke iz Celja so iz igre metale 46%, Konjičanke pa le zelo podpovprečnih 23%, prav tako pa so gostje izgubile kar 27 žog (Celjanke le 10) in tukaj gre iskati poglavitna razloga za visoko zmago aktualnih državnih prvakinj. 

Za Cinkarno Celje je Sophia Gbemoutor (7 skokov, 6 pridobljenih žog) dosegla 15 točk, Mojca Jelenc (3 blokade) jih je dodala 13. Najbolj učinkovita igralka Pro-Bit Konjic je bila Eva Brdnik (10 skokov) z 12 doseženimi točkami, 10 točk je zabeležila Teja Črešnik.

Celjanke bodo že čez dva dni gostovale pri Aksonu Iliriji, Konjičanke pa bodo dan kasneje še enkrat igrale v gosteh, ko se bodo odpravile v Grosuplje.

AKSON ILIRIJA : TRIGLAV 62:87 (25:23, 12:26, 11:26, 14:12)
CELOTNA STATISTIKA
Po bolečem porazu v prejšnjem kolu proti Cinkarni Celju, je bila Askon Ilirija pravšnji nasprotnik za Triglav, da se pobere in zabeleži novo zmago, kar je Kranjčankam tudi uspelo.

Po uvodnem izenačenem obračunu v Ljubljani, so Gorenjke v obrambi zaigrale bolj odločno in v drugi ter tretji četrtini dosegle kar 52 točk, medtem ko so v tem obdobju igre domačinkam dovolile le 23 doseženih točk. Za končno visoko zmago Kranjčank sta bili dovolj dve četrtini zavzete igre Gorenjk, v obdobju od 12. do 16. minute pa so Triglavanke tudi izvedle delni izid 13:0, tako da je bila zaradi odličnih 2. in 3. četrtin tekma odločena že pred zadnjimi desetimi minutami.

Trinajst skokov več, trinajst podaj več in sedem izgubljenih žog manj so bili, poleg boljšega meta iz igre kranjske zasedbe (51%-41%), kazalci, ki so močno nagnili tehtnico na stran gostujoče ekipe, ki se tako lahko pohvali z visoko zmago. 

Pri Aksonu Iliriji sta bili najboljši strelk Hana Sambolić in Alina Žitek, ki sta vsaka dosegli po 16 točk. V vrstah Triglava je Rebeka Abramovič dosegla 25 točk, Lara Kozina Bubnič (9 skokov) in Manca Vrečer (7 skokov) sta jih dodali po 14. 

Akson Ilirijo čez dva dni čaka že en zahteven obračun, saj ji v goste prihaja Cinkarna Celje, Triglav pa bo dan kasneje gostil VBO Maribor.

VBO MARIBOR : GROSUPLJE 69:53 (15:18, 20:10, 20:5, 17:20)
CELOTNA STATISTIKA
Če so želele Štajerke še naprej ostati v bitki za zadnje mesto, ki vodi v polfinale državnega prvenstva, so morale danes na domačem terenu premagati gostje iz Grosuplja, kar jim je tudi uspelo. 

Prva četrtina je minila v izenačeni igri, gostje, ki so nastopile brez Eve Stefanoski, pa so si zagotovile prednost treh točk pred začetkom drugega dela igre. Od začetka druge četrtine do konca tretje pa so na igrišču zagospodarile Štajerke, ki so prevzele vse niti igre v svoje roke in v tem obdobju gostjam dovolile le 15 doseženih točk, medtem ko so jih same dosegle 40, s tem pa so si tudi zagotovile mirno končnico srečanja,, katerega so na koncu dobile s 16 točkami prednosti. 

Mariborčanke so igrale bolj kolektivno od gostij, o čemer priča tudi 9 podaj več domače ekipe, prav tako pa so bolje metale iz igre in imele več skokov, kar je bilo dovolj za prepričljivo zmago, s katero ostajajo v boju za 4.mesto na lestvici, ki še pelje v polfinale državnega prvenstva. 

Pri VBO Mariboru je Merisa Dautović (9 skokov) dosegla 17 točk, Tina Tomšič, Aneja Stojko (9 skokov) in Tiana Meglič Šteharnik (9 podaj) so ji sledile s po 12 doseženimi točkami. Mojca Ahac in Sara Meden sta za Grosuplje dosegli 14 in 13 točk. 

Mariborčanke bodo v 7. kolu 9. aprila gostovale pri Triglavu, košarkarice Grosuplje pa bodo ob istem času gostile Pro-Bit Konjice.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICI 2. DELA TEKMOVANJA V 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se