Nazaj

1. SKL za ženske: Končano 11. kolo, zmage za Celje, Triglav, Pro-Bit Konjice in Grosuplje

18
dec.
2021
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - V soboto so bile v 1. SKL za ženske odigrane vse štiri tekme 11. kola, v katerih so zmage odnesle favoritinje srečanj. Celje in Triglav nista imela težav z Ilirijankami in Mariborom, Konjičanke so ugnale Derby Ježico, Grosuplje pa je kot edina ekipa v 11. kolu odnesla zmago z gostujočega parketa. 
Foto: ŽKK Cinkarna Celje

1.SKL ZA ŽENSKE, 1. DEL TEKMOVANJA
11. kolo
Sobota, 18. december


CINKARNA CELJE : AKSON ILIRIJA 93:53 (24:21, 22:12, 26:12, 21:8)
CELOTNA STATISTIKA
Pred tekmo Celjank z Ilirijo je bilo popolnoma jasno kdo je favorit srečanja, to dejstvo pa je bilo potrjeno skozi celoten potek tekme. Čeprav so se Ilirjanke dobro upirale v prvi četrtini, je bilo samo vprašanje časa, koliko bodo zdržale, preden padejo "v mlin" aktualnih državnih prvakinj, kar je se v naslednjih treh četrtinah tudi zgodilo, saj so v 30 minutah igre gostje zmogle doseči le 32 točk, domača ekipa pa celo 69. Celjanke so prevladovale v skoku (51-27), dosegle 10 podaj več (22-12), prav tako pa so domačinke dosegle kar 14 trojk, kar je bilo več kot dovolj za visoko prednost na koncu srečanja. 
Pri Cinkarni Celje je Katrina Pardee dosegla kar 31 točk in 10 skokov, Isabela Macedo jih je dodala 24. Pri Ilirijanjkah je Tamara Pulević dosegla 25 točk, Sara Sambolić jih je prispevala 16.
Cinkarna Celje bo v 12. kolu 22. decembra gostovala pri zadnjeuvrščenih Domžalah, Akson Ilirija pa bo isti dan pričakala igralke Tosame Ledite. 

PRO-BIT KONJICE : DERBY JEŽICA 70:64 (15:8, 13:20, 25:19, 17:17)
CELOTNA STATISTIKA
Pro-Bit Konjice so po nekaj porazih spet zakorakale na zmagovalna pota. Nasprotnik za njihovo drugo zaporedno zmago je bil kar primeren glede na stanje na lestvici, kot favoritinje srečanja pa so domačinke na koncu vpisale svojo drugo zaporedno zmago. Ekipi sta v prvem polčasu odigrali dve različni četrtini, kjer so sicer domačinke začele bolje, a sta zasedbi na polčas odšli rezultatsko poravnani (28:28). Glavnino rezultatskega dela je domača ekipa opravila v tretji četrtini, ki jo je dobila za šest točk, v zadnjem delu igre pa so Konjičanke to prednost uspele zadržati in so se tako veselile svoje šeste zmage v prvenstvu. Glavnino dela so igralke Pro-Bit Konjic opravile pod obročema, kjer so dosegle 15 skokov več kot gostje, poleg tega pa so imele tudi šest podaj več, to pa sta dva poglavitna razloga za zmago.  
Eva Brdnik je za domačo ekipo zbrala 20 točk in 12 skokov, Tia Tajhar je dodala 14 točk in 7 podaj, Katja Klančnik pa je 11 doseženih točk obogatila s kar 15 skoki. Za gostujočo ekipo je Hana Ivanuša dosegla 22 točk in 7 skokov, Manca Marolt jih je dodala 16. 
Konjičanke bodo naslednjo tekmo odigrale 22. decembra, ko potujejo v Maribor, Derby Ježica pa bo naslednjič na parketu preizkusila celjske obroče, in sicer 8. januarja naslednje leto. 

TRIGLAV : MARIBOR 71:51 (18:13, 22:9, 15:22, 16:7)
CELOTNA STATISTIKA
Kranjčanke so bile pred tekmo absolutne favoritinje, po koncu prvega polčasa pa je rezulat (40:22) to dejstvo tudi potrjeval. A v tretji četrtini so Mariborčanke pokazale, da so ekipa, ki puške v koruzo ne meče kar tako in Štajerke so pred zadnjo četrtino zaostanek znižale za sedem točk. A so Gorenjke v zadnji četrtini spet stopile na gas, upravičile vlogo favorita in na koncu suvereno zmagale. Dvajset skokov in 13 podaj več je domači ekipi zadostovalo za visoko zmago. 
Za Triglav je Lara Kozina Bubnič dosegla 18 točk, Gala Kramžar pa 17. Pri gostjah je Merisa Dautović dosegla 12 točk, Sara Haralovič pa 11.
Triglav bo naslednjič aktiven 22. decembra, ko bo gostoval v Grosuplju, Mariborčanke pa isti dan pričakujejo Pro-Bit Konjice. 

TOSAMA LEDITA : GROSUPLJE 56:59 (12:13, 17:15, 12:18, 15:13)
CELOTNA STATISTIKA
Tekma v Domžalah je bila zadnja tekma 11. kola v 1. SKL za ženske. Ekipi sta odigrali rezultatsko izenačeno srečanje, v kateri si nobena zasedba ni priigrala ogromne prednosti, Grosupeljčanke pa so na koncu unovčile tudi kakšno izkušnjo več in tekmo obrnile v svojo korist. V tekmi, ki se je na koncu končala s prednostjo le treh točk za gostje, je bila ena bolj odločilnih statističnih prvin, ki so gostjam omogočile zmago, izgubljene žoge, saj so jih Domžalčanke imele kar devet več. 
Pri Tosami Ledita je Lejla Pamić dosegla 24 točk in kar 13 skokov, Urša Žibert pa jih je dodala 18. Sara Meden s 14 in Mojca Ahac z 11 točkami sta bili najboljši strelki ekipe iz Grosuplja.
Domžalčanke bodo naslednjo tekmo odigrale v gosteh, ko se bodo 22. decembra pomerile z Akson Ilirijo, Grosuplje bo isti dan gostilo igralke iz Kranja. 

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se