Nazaj

1. SKL za ženske: Jutri na sporedu prvi dve tekmi 9. kola

04
mar.
2019
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - V torek, 5. marca, bosta v 9. kolu 1. SKL za ženske na sporedu dve tekmi. Košarkarice Akson Ilirije, ki bodo gostovale v Domžalah, ter Maribora, ki doma pričakujejo Grosuplje, bodo tako odigrale zadnjo tekmo pred finalnim turnirjem slovenskega pokalnega tekmovanja za ženske. Preostali tekmi 9. kola bosta odigrani 24. marca in 1. aprila.
Foto: ŽKK Grosuplje

1. SKL ZA ŽENSKE
9. kolo
Torek, 5. marec, ob 18:00
AKSON ILIRIJA : DOMŽALE

Igralke Akson Ilirije, ki so v preteklem kolu po napeti končnici premagale Konjice, bodo proti ekipi Domžal odigrale zadnjo tekmo pred polfinalnim obračunom z Mariborom na Pokalu Članic. Ilirijanke so v zadnjih petih srečanjih državnega prvenstva le enkrat izgubile medtem ko gostje v tekoči sezoni še niso vpisale zmage.

Vse tri medsebojne obračune letošnje sezone so dobile košarkarice Akson Ilrije, pri katerih vodilna strekla 1. SKL za ženske, Ela Mićunović, dosega 22,9 točke na tekmo. Pri gostjah izkušena Jasmina Hatič v povprečju dosega 10,6 točke in 2,3 podaje na tekmo.

Izjave trenerjev pred tekmo
Alen Ploj, trener Akson Ilirije:
‘’Želim, da odigramo dobro tekmo ter z dobro energijo pričakamo finalni turnir Pokala Članic, ki nas čaka v soboto.’’

Mladen Rajić, trener Domžal:
‘’Tretjeuvrščena zasedba Ilirije je favorit tekme in upam, da bodo moje punce jutri pokazale več kot zadnji prvenstveni tekmi.’’


Torek, 5. marec, ob 19:15
MARIBOR : GROSUPLJE

Ekipa ŽKD Maribor, ki bo prihajajoči vikend gostila finalni turnir ženskega pokalnega tekmovanja, je v preteklem kolu državnega prvenstva proti Domžalam dosegla pomembno zmago in tako prekinila niz slabih februarskih predstav. Na drugi strani Grosuplje v preteklih kolih državnega prvenstva prikazuje odlične predstave, v začetku meseca februarja pa so v medsebojnem srečanju pred domačimi gledalci zmagale za 9 točk.

Pri Mariboru je ključni trojec Dautović M. - Dautović E - Cvijanović, ki v povprečju dosega 40,2 točke na tekmo. Pri Grosuplju je 18- letna Jana Jurečič v povprečju dosega 10,8 točke in 3,6 skoka na tekmo.

Izjavi trenerjev pred tekmo
Žiga Ravnikar, trener Maribora:
‘’Zadnjo tekmo proti Grosuplju smo nemočno izgubili in jutri moramo pokazati drugačen obraz ŽKD Maribor.’’

Slavko Duščak, trener Grosuplja:
‘’V prihajajoči tekmi nas čaka ekipa, ki je podobno sestavljena kot naša. Naš cilj bo omejiti njihove tri igralke - Mariso in Elmo Dautović ter Tino Cvijanović.’’


LESTVICA 1. SKL ZA ŽENSKE
 

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se