Nazaj

1. SKL za ženske: Ježičanke z zmago v Slovenskih Konjicah začele 5. kolo

24
okt.
2022
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - V 1. SKL za ženske se je 5. kolo začelo že v ponedeljek, prva tekma pa je postregla z zmago Derby Ježice v Slovenskih Konjicah. Končni rezultat srečanja je bil 71:62 v korist Ljubljančank. Preostale tekme 5. kola bodo na sporedu 29. oktobra.
Foto: KZS/alesfevzer.com

1.SKL ZA ŽENSKE, 1. DEL TEKMOVANJA
5. kolo
Ponedeljek, 24. oktober

PRO-BIT KONJICE : DERBY JEŽICA 62:71 (20:19, 15:10, 8:22, 19:20)

CELOTNA STATISTIKA

Prva tekma 5. kola je bila v Slovenskih Konjicah odigrana že v ponedeljek, na njej pa so bile uspešnejše Ježičanke, ki se v Ljubljano vračajo z zmago. 

Takoj na začetku so Ježičanke poskrbele za vrhunski štart, saj so po dobrih dveh minutah povedle kar z 11:0 in zdelo se je, da bo to njihov večer. A so domačinke zajele sapo in se spustile v odprt boj ter Ljubljančakam vrnile s svojim delnim rezultatom 15:0 in po prvotnem šoku prvo četrtino celo dobile z minimalno razliko. V drugi četrtini so bile Konjičanke boljše in so si ob polčasu nabrale svojo najvišjo prednost na tekmi. Začetek tretje četrtine pa je spet pripadel gostujoči ekipi, domačinke so v prvih sedmih minutah zmogle le štiri točke. Ta del srečanja je bil tudi odločilen za končni uspeh igralk iz Ljubljane, ki so v zadnji četrtini svojo prednost uspešno zadržale in se tako veselijo svoje četrte zmage v sezoni. 

V obračunu, kjer je bilo kar 12 sprememb v vodstvu in šest izenačenj so na koncu za zmago Ježičank prevladale malenkosti kot sta dva več zadeta meta za tri točke.  

Hana Ovčina je dosegla 14 točk za Pro-Bit Konjice, 13 točk je pristavila Zoja Visočnik. Za zmagovalno ekipo se je napadalno najbolje odrezala odlična Maja Jakobčič, ki je vpisala 23 točk in kar 12 skokov. 

Za obe ekipi sledi kar 12 dni premora, saj bosta naslednjič na parket stopili 5. novembra. Pro-Bit Konjice do v Domžalah pričakala Ježičanke pa bodo gostile Cinkarno Celje.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se