Nazaj

1. SKL za ženske: Ježičanke uspešne v Domžalah

17
mar.
2022
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - Skupina za razvrstitev v 1. SKL za ženske je danes ponudila tekmo 2. kola v Domžalah, kjer je gostovala Derby Ježica, ki je bila na koncu občutno boljša od ŽKK Domžal. 
Foto: KZS/alesfevzer.com

1.SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL TEKMOVANJA - za razvrstitev
2. kolo
Četrtek, 17. marec


DOMŽALE : DERBY JEŽICA 66:83 (13:24, 18:19, 13:19, 22:21)
CELOTNA STATISTIKA
Igralke Derby Ježice so v 2. kolu drugega dela, v skupini za razvrstitev, zasluženo premagale igralke ŽKK Domžal, ki tako še vedno ostajajo le pri eni zmagi v celotni sezoni 2021/2022. 

Ekipi sta bili rezultatsko zelo izenačeni do dobrih treh minut pred koncem prve četrtine, ki pa se je končala z delnim izidom 12:2 za Derby Ježico in Ljubljančanke so že v tem delu tekme odločno tlakovale pot do zmage na tem srečanju. Druga četrtina je minila v izenačeni igri, a Ljubljančanke dosežene prednosti iz prve četrtine niso spustile iz rok in na polčas sta ekipi odšli pri rezultatu 43:31 za Ježičanke. V tretji četrtini pa so gostje z uspešnimi meti predvsem iz rakete uspele razliko povečati tudi že na nedosegljivih 20 točk in tako se jim je ponudila priložnost, da končnico tekme odigrajo mirno, ter se veselijo nove zmage.

Ježica je iz igre metala 48%, Domžalčanke pa le 31% in tukaj leži eden poglavitnih razlogov za visoko zmago gostujoče ekipe, ki domačinkam niti enkrat na tekmi ni prepustila vodstva, prav tako pa je po izgubljenih žogah nasprotnic dosegla 12 točk več od domače zasedbe. 

Pri Domžalah je bila najboljša strelka Eliza Pintar, ki je dosegla 15 točk, po 11 točk sta prispevali Sandra Jevtović in Ana Markovič. Za Derby Ježico je Hana Ivanuša (7 skokov) dosegla 19 točk, Nikolina Delić jih je dodala 18.

Ekipi se bosta spet srečali že čez pet dni, a bodo 22. marca košarkarice Domžal gostovale pri Ježičankah.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICI 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se