Nazaj

1. SKL za ženske: Ježica do četrte zaporedne zmage

23
okt.
2019
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - Na uvodni tekmi petega kola 1. SKL za ženske so košarkarice Ježice z rezultatom 87:48 premagale Mariborčanke in tako dosegle svojo četrto zaporedno zmago v državnem prvenstvu. Preostale tri tekme med Grosupljem in Cinkarno Celje, Konjicami in Jasmin sport Ledito ter Domžalami in Akson Ilirijo bodo odigrane v soboto. Košarkarice Triglava so v petem kolu proste.

1. SKL
5. kolo
Sreda, 23. oktober, ob 17:45


MARIBOR : JEŽICA 48:87 (9:16, 11:27, 14:15, 14:29)

Dautović E. 14, Hribljan 12; Bajrektarević 21 (5 podaj), Jesenšek 15
STATISTIKA

Mlada mariborska zasedba je izkušenim Ježičankam dostojen upor nudila v prvi in tretji četrtini, preostali del tekme pa so gostje imele pobudo na parketu, z moštveno igro (razmerje v podajah kar 23:3 v korist Ježice) prihajale do izdelanih položajev za met ter ob polčasu vodile z razliko 23 točk. Kljub dobri tretji četrtini, ko so bile domačinke povsem enakovreden nasprotnik, in ob razigrani Elmi Dautović (14 točk), so Ježičanke na krilih Sandre Bajrektarević (21 točk, 5 podaj) in Maje Jakobčič (11 točk, 13 skokov) držale prednost ter srečanje brez težav pripeljale do konca.

Mariborčanke bodo tekmo šestega kola odigrale 7. novembra proti Akson Iliriji, Ježičanke, ki bodo tekmo šestega kola odigrale 6. novembra, pa bodo naslednjič stopile na parket 2. novembra, ko jih v domači dvorani čaka mestni derbi z Akson Ilirijo. 
Izjavi trenerjev:
Žiga Ravnikar, trener Maribora:
"Ekipa Ježice je dokazala svojo kvaliteto. Z agresivno igro so nasprotnice hitro povedle z visoko prednostjo, na kar nismo našli odgovora. Pristop ni bil pravi. Predali smo se brez borbe."
Mojca Markovič, trenerka Ježice:
"Tokrat odličen pristop in pravi obraz mojih deklet. S kvalitetno obrambo so dobro zaustavile domačinke in jih prisilile, da so več kot polovico metov na koš izvedle pod pritiskom in iz težkega položaja. Dobro so bile razpoložene tudi v napadu, tako da smo videli precej lepih akcij. Čestitke mojim dekletom za zmago in Mariboru za korektno igro."



NA SPOREDU
Sobota, 26. oktober:

16:30
KONJICE : CINKARNA CELJE

17:30
GROSUPLJE : JASMIN SPORT LEDITA

18:00
DOMŽALE : AKSON ILIRIJA


LESTVICA 1. SKL ZA ŽENSKE

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se