Nazaj

1. SKL za ženske: Hana Ivanuša z 19 točkami Derby Ježico popeljala do zmage

19
dec.
2022
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – V ponedeljek so prvoligašice odigrale prvi dve tekmi 13. kola. Obe tekmi sta bili odigrani v Ljubljani, na prvi so se zmage veselile košarkarice Derby Ježice, na drugi pa so zmago domov odnesle Celjanke. Strelsko je najbolj izstopala Hana Ivanuša, ki je za Derby Ježico dosegla 19 točk. Zadnji tekmi 13. kola bosta odigrani 21. decembra v Domžalah in v Mariboru.
Foto/alesfevzer.com

1.SKL ZA ŽENSKE, 1. DEL TEKMOVANJA
12. kolo
Ponedeljek 19. december

DERBY JEŽICA : PRO-BIT KONJICE 78:46 (24:11, 17:9, 17:12, 20:14)

CELOTNA STATISTIKA

V začetku tedna so Ježičanke v domači dvorani gostile Pro-Bit Konjice in se ob koncu veselile nove zmage. To je bila njihova osma zmaga v tej sezoni, medtem ko so do zdaj zabeležile štiri poraze. Tako je novi trener Derby ježice, Slavko Duščak, ki je nasledil Predraga Milovića, dosegel prvo zmago na klopi Ljubljančank.

Domačinke so povedle že v prvi minuti in prednost uspešno ohranile do konca tekme. Največjo prednost so dosegle ob koncu tekme, ki se je končala z rezultatom 78:46.

Košarkarice Derby Ježice so bile uspešnejše pri metu iz igre (48%-32%) in prostih metih (70%-50%), imele pa so tudi manj izgubljenih žog (13-21). Obe ekipi sta dosegli enako število skokov in sicer 37. 

Najboljša strelka tekme je postala Hana Ivanuša, ki je za domačo ekipo prispevala 19 točk. Za prav tako Derby Ježico je 13 točk prispevala tudi Elena Lazarević. V nasprotni ekipi je največ točk dosegla Hana Ovčina in sicer 13, sledili pa sta ji Eva Brdnik in Maruša Podgrajšek s po 9 točkami. Eva Brdnik je k temu dodala tudi 12 skokov.

Derby Ježico naslednja tekma čaka v novem letu, 7. januarja, ko se bodo pomerile proti Cinkarni Celje. Pro-Bit Konjice pa se bodo prav tako 7. januarja pomerile proti Tosama Lediti.

AKSON ILIRIJA : CINKARNA CELJE 70:83 (19:20, 17:25, 23:20, 11:18)
CELOTNA STATISTIKA

V ponedeljek sta se v Ljubljani med seboj pomerili ekipi Akson Ilirije in Cinkarne Celje, ki trenutno zasedata prvi dve mesti na lestvici prvoligašic. Po precej izenačeni tekmi so se zmage ponovno veselile Celjanke.

Tekma se je že takoj začela izenačeno. Vodstvo sta si ekipi do devete minute izmenjevali, potem pa so gostje povedle in prednost ohranile do konca tekme. Ilirijanke so se skozi vse tri naslednje četrtine večkrat nevarno približale, a ob koncu vseeno morale priznati poraz Cinkarni Celje.   

Gostje so se nekoliko bolj izkazale pri metu iz igre (41%-49%) in skokih (28-34), prav tako so imele manjše število izgubljenih žog (19-17) ter več asistenc (17-21). Domačinke pa so bile bolj natančne pri prostih metih (94%-67%).

Mesto najboljše strelke si delita Hana Sambolić (Akson Ilirija ) in Mojca Jelenc (Cinkarna Celje), ki sta obe dosegli po 18 točk. Za Akson Ilirijo je 16 točk prispevala še Jovana Spasovski, Cinkarni Celje pa je 15 točk dodala Maruša Seničar.

Akson Ilirija se bo v 13. kolu 7. januarja pomerila proti Domžalam. Cinkarna Celje pa bo isti dan v domači dvorani gostila Derby Ježico.  

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se