Nazaj

1. SKL za ženske: Grosupeljčanke doma premagale Ježico

21
mar.
2019
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – Grosupeljčanke so v zadnji tekmi 12. kola 1. SKL za ženske po napeti končnici premagale Ježico z rezultatom 69:67. Košarkarice Domžal so na domačem parketu včeraj presenetile Konjičanke in dosegle prvo zmago v sezoni. V že odigranih tekmah pa sta do novih dveh točk prišli ekipi Triglava in Cinkarne Celje.
Foto: ŽKK Grosuplje

1. SKL za ženske
12. kolo
Četrtek 21. marec
GROSUPLJE : JEŽICA 69:67 (14:10, 20:12, 16:34, 19:11)

Ahac 19 (13 skokov), Zoran 18 (6 skokov), Hrbljan 11; Bajrektarević 22 (5 skokov in 5 podaj), Meden 20 (9 podaj in 6 pridobljenih žog)
STATISTIKA
Domačinke so v prvem polčasu odigrale odlično obrambo nad nosilkami igre Ježice in tako omejile njihovo hitro igro ter si priigrale 12 točk prednosti. Kljub temu, da so v tretji četrtini popustile pa so v zadnjem delu tekme le strnile svoje vrste in s košem Tinkare Zoran osem sekund pred koncem tekme tudi zasluženo zmagale.

Pri domači ekipi je Mojca Ahac dosegla dvojni dvojček, v statistiko je vpisala 19 točk in 13 skokov,  Tinkara Zoran jih je prispevala 18. Pri gostujoči ekipi sta se v drugem polčasu razigrali Sandra Bajrektarević in Sara Meden, ki sta skupaj dosegli 42 točk, Sari pa je do dvojnega dvojčka manjkala 1 podaja.

Grosupeljčanke se bodo v nedeljo pomerile s Konjicam, Ježica pa v ponedeljek doma pričakuje Maribor.

Izjave trenerjev po tekmi
Slavko Duščak, trener Grosuplja:
‘’Odigrali smo zelo dobro tekmo, predvsem v prvem polčasu smo z agresivno igro ustavili njihove najboljše igralke. Na začetku drugega polčasa pa nerazumljiv padec. Bili smo že v izgubljenem položaju a smo na koncu odigrali dobro in zasluženo zmagali. Čestitke.’’

Mojca Markovič, trenerja Ježice:
‘’Čestitke Grosuplju za zmago.’’


POVEZAVA NA POROČILO PREOSTALIH TEKEM

LESTVICA 1. SKL ZA ŽENSKE
 

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se