Nazaj

1. SKL za ženske: Dvojni dvojček Katje Klančnik premalo za uspeh Konjic

24
mar.
2019
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - Košarkarice Konjic so na svoji zadnji domači tekmi letošnje sezone državnega prvenstva izgubile, Grosupeljčanke so bile boljše z rezultatom 63:68. Jutri se bosta v preostali tekmi 13. kola pomerili ekipi Ježice in Maribora, v sredo pa je na sporedu še tekma med Domžalam in Cinkarno Celje.
Foto: ŽKK Grosuplje

1. SKL za ženske
13. kolo
KONJICE : GROSUPLJE 63:68 (14:16, 12:17, 15:21 , 22:14)

Klančnik 23 (14 skokov, 5 podaj), Tajhar 9, Ramšak 6; Zoran 25 (10 skokov), Jurečič 13 (7 skokov), Ahac 7 (8 skokov)
STATISTIKA
Začetek srečanja je bil povsem izenačen. Ekipi sta se v prvi četrtini štirikrat izmenjali v vodstvu nato pa so gostje v 15. minuti le prevzele pobudo na igrišču in do konca tekme Konjičankam niso dovolile, da ogrozijo njihovo zmago. Konjičanke, ki trenutno s tekmo več od nasprotnic zasedajo šesto mesto na lestvici, se tako od domačega parketa v letošnji sezoni državnega prvenstva poslavljajo s porazom, Grosupeljčanke pa so si z današnjim uspehom trenutno priigrale peto mesto. Obe ekipi se bosta skupaj z Mariborom v zadnjem kolu borili za uvrstitve od 5. do 7. mesta na lestvici.

Trenerja obeh ekip sta priložnost za igro ponudila vsem svojim varovankam in prav vse so se tudi vpisale med strelke. Katja Klančnik (Konjice) in Tinkara Zoran (Grosuplje) sta dosegli dvojni dvojček in prikazali eno od svojih najboljših predstav v letošnji sezoni.

Konjičanke se bodo na svoji zadnji tekmi rednega dela 1. SKL za ženske, 3. aprila pomerile z Mariborom. Grosupeljčanke dan kasneje čaka zadnja domača tekma proti Domžalam.

Izjavi trenerjev po tekmi
Stojan Fink, trener Konjic:
"Žal se od domače dvorane poslavljam s porazom."

Slavko Duščak, trener Grosuplja:
"Na težkem gostovanju smo zasluženo zmagali. V drugem polčasu smo nalet domačih uspešno ustavili in pripeljali tekmo do zmage. Čestitke puncam za borbenost in za zmago.''
 



Ponedeljek, 25. marec, ob 18:00
JEŽICA : MARIBOR

Košarkarice Ježice so v zadnjih petih tekmah državnega prvenstva dosegle le eno zmago, in v zadnjem obdobju ne prikazujejo več tiste igre, ki jih je krasila v prvem delu tekmovanja.

V svojih vrstah imajo sicer odlično Saro Meden, ki je s povprečjem 15,9 točke na drugem mestu strelk državnega prvenstva, s 5,3 podaje na tekmo pa trenutno zaseda prvo mesto v tej statistični kategoriji. Pri Mariboru, ki danes gostuje pri Akson Iliriji, Tina Cvijanovič v povprečju dosega 15,4 točke in 4,5 podaje na tekmo.

Izjavi trenerjev pred tekmo
Mojca Markovič, trenerka Ježice:
"Če želimo priti nazaj na nivo igre iz jesenskega dela, bo najprej potrebno popraviti pristop, ki je, z izjemo redkih posameznic, katastrofalen."

Žiga Ravnikar, trener Maribora:
"Tempo tekmovanja je neizprosen, pred tekmo proti Ježici bomo imeli dva dni počitka in upam, da se bodo punce spočile ter pripravile na tekmo. Želim si dobre predstave."


Sreda, 27. marec, ob 20:30
DOMŽALE : CINKARNA CELJE



ŽE ODIGRANO
TRIGLAV : AKSON ILIRIJA 81:60 (27:10, 17:21, 16:13, 21:16)

Burgar 19, Omerbašić in Ristič (6 skokov) 12; Mićunović 27, Pamić 11 (8 skokov), Stergar 7 (8 skokov)
STATISTIKA


LESTVICA 1. SKL ZA ŽENSKE

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se