Nazaj

1. SKL za ženske: Dvoboj polfinalistov pripadel Triglavu

28
mar.
2019
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - Zaostala tekma šestega kola državnega prvenstva za ženske je pripadla Triglavu. Kranjčanke so v gosteh premagale Akson Ilirijo proti kateri se bodo pomerile tudi v polfinalni tekmi, ki bo na sporedu 9. aprila. Do konca rednega dela tekmovanja 1. SKL za ženske bo odigranih še pet tekem, prva je na sporedu v ponedeljek, 1. aprila, ko se bosta pomerili ekipi Ježice in Cinkarne Celje.

1 SKL za ženske
6. kolo
AKSON ILIRIJA : TRIGLAV 69:90 (13:14, 16:33, 26:12, 14:31)

Mićunović 18 (8 skokov), Stergar 17 (6 podaj), Pamić 14 (7 skokov); Abramovič 30 (9 podaj, 5 pridobljenih žog), Ristič 19 (5 skokov), Jesenšek 14 (11 skokov)

STATISTIKA
Po začetnem vodstvu domače ekipe so gostje hitro prišle do izenačenja. V drugi četrtini se je igra Triglava razživela, Rebeka Abramovič je napolnila koš Ilrije in v prvem polčasu dosegla 17 od svojih 30 točk. Domačinke tokrat niso bile razpoložene, v prvem polčasu so s težavo prihajale do izdelanih metov in izgubljale žoge, na koncu so jih izgubile 21. Na začetku drugega polčasa so Ilirijanke le znižale zaostanek, v 30. minuti prišle do vsega štiri točke zaostanka nato pa so gostje z delnim izzidom 16:0 pobegnile na 20 točk in prednost brez težav zadržale do konca.

Pri Iliriji je Ela Mićunović dosegla 18 točk, Ela Stergar jih je prispevala 17. Poleg odlične Rebeke Abramovič (30 točk, 9 podaj), je dvojni dvojček dosegla Nina Jesenšek, ki je v statistiko vpisala 14 točk in 11 skokov.

Ilirija se bo na zadnji tekmi rednega dela pomerila z Ježico, Triglav pa s Cinkarno Celje.

Izjavi trenerjev po tekmi
Alen Ploj, trener Akson Ilirije:
"Tekmo smo odigrali v okrnjeni zasedbi zaradi zaključnega turnirja U19 v Kranju. Mislim, da smo kljub temu odigrali borbeno, imeli 4 točke zaostanka pred zadnjo četrtino, a nam je na koncu zmanjkalo moči. Čestitke puncam za predstavo."

Ernest Novak, trener Triglava:
"Odigrali smo dobro tekmo, predvsem v napadu. V obrambi smo na trenutke odigrali slabo, kar bomo skušali popraviti do polfinala.”



LESTVICA 1. SKL ZA ŽENSKE
 

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se