Nazaj

1. SKL za ženske: Druga zmaga Maribora v sezoni 2021/2022

26
nov.
2021
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - Štajerska prestolnica je gostila prvo tekmo 8. kola 1. SKL za ženske, kjer so se mudile igralke Domžal, ki v tekoči sezoni še niso okusile slasti zmage. Kljub temu, da so v zadnji četrtini močno zmanjšale zaostanek iz prvih treh, so tudi tokrat ostale praznih rok, Mariborčanke pa se veselijo svoje druge zmage v sezoni.
Foto: FB ŽKD Maribor

1.SKL ZA ŽENSKE, 1. DEL TEKMOVANJA
8. kolo
Petek, 26. november


MARIBOR : DOMŽALE 85:78 (22:14, 24:18, 25:20, 14:26)
CELOTNA STATISTIKA
Osmo kolo 1. SKL za ženske je Domžalam ponudilo novo priložnost za prvo zmago v sezoni, s čimer bi se izenačile z Mariborom in Derby Ježico po številu zmag. A so imele igralke Maribora druge načrte, to pa so pokazale tudi z igro v prvih treh četrtinah, v katerih so si Štajerke nabrale velikih 19 točk prednosti. Ko se je že zdelo, da je tekma odločena, so Domžalčanke v zadnji četrtini izvedle svoj zadnji juriš in razliko močno zmanjšale, a preobrata jim ni uspelo izvesti do konca in tako so se domačinke veselile svoje druge zmage v sezoni. Mariborčanke so odlično metale za tri točke (50%) in tudi ujele več skokov v napadu, kar jim je omogočilo več metov na koš, to pa je bila na koncu poglavitna razlika, ki je prispevala k njihovi zmagi. 
Tina Tomšič je za domačo ekipo zbrala 23 točk, Tiana Meglič Šteharnik jih je dodala 18, Mia Žekš pa se je izkazalas 15 točkami in 11 skoki. Pri gostjah je sjajno tekmo odigrala Sandra Bajrektarević, ki je dosegla kar 32 točk z zelo dobrim metom (9-16), to pa je oplemenitila še z 10 skoki.
Maribor bo naslednjo tekmo odigral 4. decembra, ko bodo Štajerke gostovale v Domžalah pri Tosami Ledita, Domžale pa bodo isti dan gostile Derby Ježico. 

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se