Nazaj

1. SKL za ženske: Domžalski obračun pripadel Tosami Ledita

12
mar.
2022
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - V 1. SKL za ženske je bila v soboto odigrana le ena tekma in sicer se je v skupini za razvrstitev odvil domžalski obračun med ŽKK Domžalami in Tosamo Ledito, ki je še enkrat potrdila prevlado v Domžalah in zasluženo zmagala tudi v srečanju 2. dela tekmovanja v državnem prvenstvu.
Foto: KZS/alesfevzer.com

1.SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL TEKMOVANJA - za razvrstitev
1. kolo
Sobota, 12. marec


DOMŽALE : TOSAMA LEDITA 50:67 (13:19, 14:13, 10:20, 13:15)
CELOTNA STATISTIKA
Tudi v skupini za razvrstitev 1. SKL za ženske se je z domžalskim obračunom začel drugi del tekmovanja v sezoni 2021/2022. Po koncu tekme so imele igralke Tosame Ledita več razlogov za veselje, saj so premagale mestne tekmice.  

Prvi polčas je minil v rahli prednosti Tosame Ledita, ki je na tekmi nastopila le z osmimi igralkami in obetal se je rezultatsko zanimiv drug polčas, a se gostje s tem niso strinjale in so tretjo četrtino dobile z desetimi točkami prednosti. To pa je pobralo veliko energije domači ekipi, ki se po tem delu ni več uspela pobrati in košarkarice Tosame Ledite so mirno pripeljale tekmo do konca v svojo korist, ter se lahko do naslednje tekme med tekmicama pohvalijo, da so glavne v Domžalah. 

Tosama Ledita je zasluženo zmagala predvsem zaradi boljšega meta iz igre (41%-27%) in sedmih izgubljenih žog manj, prav tako pa so iz rakete dosegle kar 24 točk več od domačink. 

Pri Domžalah je bila napadalno najbolj razpoložena Sandra Bajrektarević, ki je dosegla 15 točk, 12 točk je prispevala Sandra Jevtović. Pri Tosami Ledita je njihova najboljša igralka, Urša Žibert (11 skokov, 6 podaj), dosegla 14 točk, Lejla Pamić (8 skokov) jih je dodala 13. 

Košarkarice Domžal bodo svojo naslednjo tekmo spet odigrale na domačem parketu, in sicer bodo 17. marca gostile Derby Ježico, Tosama Ledita pa bo pri Ježičankah gostovala dva dni kasneje. 

RAZPORED TEKEM IN LESTVICI 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se