Nazaj

1. SKL za ženske: Domžalski derbi pripadel košarkaricam Jasmin sport Ledite

30
okt.
2019
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - Mestni derbi domžalskih ekip je pred glasnim in številnim občinstvom pripadel ekipi Jasmin sport Ledite, ki je po zaslugi odlične prve četrtine premagala Domžale.


1. SKL za ženske
6. kolo
Sreda, 30. november, ob 19:00


JASMIN SPORT LEDITA : DOMŽALE 63:53 (22:9, 15:20, 12:14, 14:10)

Prevodnik 20 (9 skokov, 7 podaj), Kozina Bubnič 14 (8 skokov); Grintal 15, Tajher 11
STATISTIKA

Prvi domžalski derbi v letošnji sezoni državnega prvenstva so bolje začele košarkarice Ledite, ki so v prvi četrtini prišle do vodstva za 13 točk. Gostje so se v drugi četrtini na krilih Tjaše Senčar, ki je vseh 10 točk dosegla v prvem polčasu, vrnile v igro in pred nadaljevanjem zaostajale za 8 točk.

Košarkarice Domžal so se na začetku tretje četrtine z delnim izidom 6:0 približale na vsega dve točki zaostanka, a so domačinke odgovorile z enako mero ter pred zadnjo četrtino vodile za 6. V zadnjem delu so domačinke le uspele zadržati rezultatsko prednost in na koncu zmagale z desetimi točkami razlike.

Pri Jasmin sport Lediti je Eva Prevodnik dosegla 20 točk ter zbrala 9 skokov in 7 podaj. Pri Domžalah je Maja Grintal dosegla 15 točk.

Jasmin sport Ledita se bo 8. novembra doma pomerila z Ježico, Domžale pa že v soboto čaka obračun s Cinkarno Celje.

Izjavi trenerjev:

Alen Ploj, trener Jasmin sport Ledite:
"Kljub novi zmagi se zavedamo, da danes nismo odigrali kot znamo. Uspeli smo osvojiti novi dve točki, kar je najbolj pomembno."

Bojan Hladnik, trener Domžal:
"Čestitke mojim puncam za odlično tekmo. Vzdušje je bilo res fantastično, bilo pa je blazno vroče. Odlična tekma, žal nam je na koncu zmanjkalo moči."


PREOSTALI TEKMI 6. KOLA

Sreda, 6. november, ob 20:30
TRIGLAV : JEŽICA

Četrtek, 7. november, ob 20:30
AKSON ILIRIJA : MARIBOR



LESTVICA 1. SKL ZA ŽENSKE

 

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se