Nazaj

1. SKL za ženske: Domžalčanke vpisale prvo zmago, uspešne tudi Celjanke in Jasmin sport Ledita

26
okt.
2019
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - Na sobotnih tekmah so do novih dveh točk prišle košarkarice Cinkarne Celje, Jasmin sport Ledite in Domžal. Celjanke so v gosteh z visoko razliko premagale Konjice, Jasmin sport Ledita je slavila v Grosuplju, do prve zmage v državnem prvenstvu pa so prišle košarkarice Domžal.



1. SKL za ženske
5. kolo
Sobota, 26. oktober:


16:30
KONJICE : CINKARNA CELJE 57:110 (
10:29, 11:34, 15:17, 21:30)

Božičevič 21 (7 skokov), Tajhar 10; Bogićević 32 (7 skokov), Kostourkova 21 (18 skokov)
STATISTIKA

Fizično dominantne Celjanke so že v uvodnih minutah prišle do rezultatske prednosti in prevzele nadzor na igrišču. Gostje so Konjičanke nadigrale v vseh statističnih kategorijah, vodile z razliko 59 točk, na koncu pa so se vse, ki so dobile priložnost za igro tudi vpisale med strelke. 

Pri Konjicah je Živa Božičevič dosegla 21 točk in ujela 7 žog, pri Celju je Snežana Bogićević dosegla 32 točk.

Konjičanke bodo v naslednjem kolu 2. novembra gostile Triglav, Cinkarno Celje pa že v ponedeljek čaka obračun z Grosupljem.

Izjavi trenerjev:
Franc Perkič, trener Konjic:
"Po dveh tekmah, proti dvema daleč najboljšima ekipama v Sloveniji, ki smo jih odigrali zelo korektno, se pravo prvenstvo za nas začne v naslednjih kolih, kjer bomo znova napadali na zmago."

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:
"Čestitam svoji ekipi na zasluženi zmagi. Upam, da bomo do naslednje tekme kompletni saj nas čaka zanimiv boj z Grosupljem."



17:30
GROSUPLJE : JASMIN SPORT LEDITA 57:69 (
16:20, 15:19, 13:14, 13:16)

Zoran 17, Jurečič 13; Žibert 23 (5 skokov, 8 podaj), Prevodnik 15 (6 skokov, 5 podaj)
STATISTIKA

Derbi ekip, ki sta odlično začeli letošnjo sezono državnega prvenstva, je tokrat pripadel novinkam med prvoligaško druščino, košarkaricam Jasmin sport Ledite. Gostje, ki so ob polčasu sicer vodile le za osem točk, so domačinke premagale v vseh štirih četrtinah, na koncu pa zmagale z razliko 12 točk.

Pri domači ekipi je bila najbolj razigrana za igro Tinkara Zoran, ki je na koncu v statistiko vpisala 17 točk, 5 skokov in 4 podaje. Urša Žibert je za zmago domžalskega moštva prispevala 23 točk, k temu pa dodala še 5 skokov in 8 podaj. 

Grosupeljčanke v ponedeljek čaka težko gostovanje pri Cinkarni Celje, košarkarice Jasmin sport Ledite pa bodo 30 oktobra gostile Domžale. 

Izjavi trenerjev:
Slavko Duščak, trener Grosuplja:
"Po dobrem začetku tekme smo v nadaljevanju naredili preveč napak in imeli preveč nihanj v igri. V napadu smo igrali neodločno in nepovezano, v obrambi pa se nismo držali dogovora. Izgubil smo skok, ki nas je krasil na preteklih tekmah. Tekmo bomo analizirali in se posvetili treningu, predvsem popravljavljanju lastnih napak."

Alen Ploj, trener Jasmin sport Ledite:
"Od začetka tekme smo se držali dogovorov, celotno tekmo nadzirali rezultat in na koncu prišli do nove zaslužene zmage. Čestitke nasprotnicam za korektno igro."

 

18:00
DOMŽALE : AKSON ILIRIJA 69:49 (
13:12, 23:12, 21:7, 12:18)

Jakovljević 17 (7 skokov, 7 podaj), Tajher 17 (9 skokov); Vrečer 18 (7 skokov), Pavlič 16 (11 skokov)
STATISTIKA

Košarkarice Domžal so po zaslugi odlične tretje četrtine prišle do prve zmage v državnem prvenstvu. Ekipi sta bili do 16. minute praktično izenačeni nato pa so domačinke z moštveno igro in agresivno obrambo prišle do višje prednosti, ki so jo uspešno zadržale do konca tekme.

Za prvo domžalsko zmago je Katarina Jakovljević dosegla 19 točk, zbrala pa je še 7 skokov in 7 podaj. Na drugi strani je bila najbolj razpoložena Manca Vrečer, ki je dosegla 18 točk in 7 skokov. 

Domžalčanke v naslednjem kolu gostujejo pri Cinkarni Celje, Ilirijanke pa čaka mestni derbi z Ježico.

Izjavi trenerjev:

Bojan Hladnik, trener Domžal:
"Pohvala igralkam za prikazano igro. Velika zahvala gre tudi našim navijačem, ki so napolnili dvorano!"

Gregor Vodenik, trener Akson Ilirije:
"Brez taroka, ni taroka. Brez koša, ni košarke."



LESTVICA 1. SKL ZA ŽENSKE

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se