Nazaj

1. SKL za ženske: Do novih dveh točk Triglav in Cinkarna Celje

19
mar.
2019
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – Košarkarice Triglava so v prvi tekmi 12. kola državnega prvenstva za ženske na koncu strle upor Mariborčank, Celjanke pa so doma premagale Akson Ilirijo. V sredo se bodo pomerile košarkarice Domžal in Konjic, v četrtek pa bo odigrana še preostala tekma med Grosupljem in Ježico.

1. SKL za ženske
12. kolo
Torek, 19. marec
MARIBOR : TRIGLAV 65:80 (18:22, 12:21, 23:12, 12:25)

Cvijanovič 21, Dautovič M. 18 (9 skokov), Hribljan 10; Abramovič 21 (7 podaj), Kozina Bubnič 16 (6 skokov), Omerbašić 12 (6 skokov)
STATISTIKA
Mariborčanke so proti favoriziranim nasprotnicam kljub porazu prikazale odlično igro. Prvi polčas so gostje sicer dobile za 13 točk, a so v tretji četrtini povsem popustile in košarkarice Maribora so s pomočjo Tine Cvijanovič ter Merise Dautović izničile zaostanek.

V zadnjem delu tekme so zmago gostjam prinesle izkušnje in daljša klop, prebudila se je tudi Rebeka Abramovič, ki je 13 od svojih 21 točk dosegla v zadnji četrtini in bila najzaslužnejša za zmago Triglava. Pri Mariboru je Tina Cvijanovič prav tako dosegla 21 točk.

Mariborčanke v naslednjem kolu čaka gostovanje pri Akson Iliriji, Triglavanke pa se bodo pomerile s Konjicam.

Izjavi trenerjev po tekmi
Žiga Ravnikar, trener Maribora:
''Triglav danes ni pokazal najboljše igre pa vendar smo imeli na koncu premalo rotacije, da bi lahko pripravili presenečenje. Čestitam našim puncam za borbeno predstav, gostjam pa za zmago.''

Ernest Novak, trener Triglava:
''Odigrali smo pod pričakovanji.''


Torek, 19. marec
CINKARNA CELJE : AKSON ILIRIJA 90:59 (25:12, 19:16, 23:17, 23:14)

Friškovec 14 (8 podaj), Krošelj (6 skokov, 5 podaj), White in Debeljak 12; Draganić 15, Stergar 13 (5 skokov), Sofrić 10 (7 skokov)
STATISTIKA
Celjanke, ki jih v soboto čaka nastop na zaključnem turnirju regionalne lige, so na domačem parketu pričakovano premagale Akson Ilirijo, pri kateri se je še kako poznala odsotnost najboljše strelke letošnje sezone 1. SKL za ženske, Ele Mićunović. Trenerja obeh ekip sta danes priložnost za igro ponudila vsem svojim igralkam.

Pri ekipi iz Celja je Zala Friškovec v statistiko vpisala 14 točk in 8 podaj, tri košarkarice pa so dosegle po 12 točk. Pri Iliriji je največ točk dosegla Maja Draganić, 15.

Celjanke se bodo v naslednji tekmi državnega prvenstva pomerile z Domžalam, Akson Ilirijo pa čaka domača tekma proti Mariboru.

Izjavi trenerjev po tekmi
Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:
''Katastrofalen in neprofesionalen pristop nosilk. Sramotna predstava, ta ekipa ne potrebuje trenerja.''

Alen Ploj, trener Akson Ilirije:
''Odigrali smo super tekmo in pustili srce na igrišču.''



Sreda, 20. marec, ob 20:30

DOMŽALE : KONJICE

Četrtek 21. marec, ob 17:30

GROSUPLJE : JEŽICA



LESTVICA 1. SKL ZA ŽENSKE

 

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se