Nazaj

1. SKL za ženske: Do novih dveh točk Cinkarna Celje, Grosuplje in Triglav

09
nov.
2019
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - V sobotnih tekmah so do novih dveh točk prišle košarkarice Cinkarne Celje, potem ko so v zadnji četrtini strle upor Maribora. Grosupeljčanke so v gosteh nadigrale Konjičanke, Triglavanke pa so pred domačimi gledalci zanesljivo premagale Akson Ilirijo. 


1. SKL za ženske
8. kolo

Sobota, 9. november:

17:00
CINKARNA CELJE : MARIBOR 77:51 (22:14, 11:22, 11:11, 33:4)

Keys 20, Deer 16; Dautović E. 18, Ribič 11 (7 skokov)
STATISTIKA

Mariborčanke so v prvem polčasu presenetile favorizirane Celjanke in po dvajsetih minutah igre vodile s 36:33. Domačinke so tudi po povratku na parket prikazale medlo predstavo, gostje pa so na krilih Elme Dautović (18 točk) pred zadnjo četrtino vodile s 47:44. V zadnjem delu so Celjanke le strnile svoje vrste, v napadu dosegle kar 33 točk ter na koncu zmagale s 26 točkami razlike.

Američanki Keeys in Deer sta skupaj dosegli 36 točk, 12 jih je prispevala Aleksandra Krošelj. Pri Mariboru je poleg Elme Dautović mejo desetih točk presegla Valentina Ribič, 11.

Celjanke bodo naslednjo tekmo odigrale 21. novembra proti Ježici, Mariborčanke pa dan prej čaka obračun z Jasmin sport Ledito. 

Izjavi trenerjev:
Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:
"Šele v zadnji četrtini smo našli pravi ritem, oziroma nam je nasprotnik dovolil, da je zmaga na koncu ostala doma. Čestitke igralkam na zmagi, Mariboru pa na všečni igri."

Žiga Ravnikar, trener Maribora:
"Zelo dobro smo držali korak s favoritinjami in celo vodili na začetku zadnje četrtine. Nato nas je nasprotnik prisilil v serijo napak. Proti conski in kombinirani obrambi smo zgrešili nakaj odprtih metov zapored in razlika je hitro narasla. Čestitke domačinkam za pošteno igro in zmago."
 


18:00
PRO-BIT KONJICE : GROSUPLJE 26:67 (
8:15, 2:20, 2:15, 14:17)

Brdnik 8, Božičevič 7; Zoran 21, Černač in Jurečič 8
STATISTIKA

Košarkarice Konjic po odličnem začetku sezone nikakor ne najdejo pravega ritma. Po dobri prvi četrtini so v drugi in tretji uspele doseči le štiri točke, razigrane Grosupeljčanke pa so si že ob polčasu priigrale visokih 25 točk prednosti.

Pri domačinkah je Eva Brdnik dosegla 8 točk, Tinkara Zoran je za zmago Grosuplja dosegla 21 točk.

Konjičanke bodo novo priložnost imele 16. novembra proti Domžalčankam, Grosuplje pa 21. novembra čaka obračun s Triglavom.

Izjavi trenerjev:
Franc Perkič, trener Pro-Bit Konjic:
"Brez samozavesti, brez ambicij, brez treninga in posledično brez koša ni košarke."

Slavko Duščak, trener Grosuplja:
"Na njihovih ključnih igralkah smo odigrali dobro obramo, res pa je, da so bile nasprotnice oslabljene. Čestitke dekletom za prikazano igro, borbo ter zmago."



19:00
TRIGLAV : AKSON ILIRIJA 96:50 (
25:14, 15:21, 23:6, 33:9)

Burke 31 (11 skokov), Burgar 16; Vrečer 14, Draganić 11
STATISTIKA

Kranjčanke so pred domačimi gledalci v drugem polčasu popolnima zasenčile Ilirijanke in se po zmagi povzpele na četrto mesto na lestvici 1. SKL za ženske. Neustavljiva je bila ameriška košarkarica Alexis Prijhay Burke, ki je 31 točkam dodala še 11 skokov.

Pri Akson Iliriji je Manca Vrečer dosegla 14 točk.

Triglav se bo 21. novembra pomeril z Grosupljem, Akson Ilirijo pa že v torek čaka obračun z Ježico.

Izjavi trenerjev:
Ernest Novak, trener Triglava:
"Odigrali smo dobro, predvsem v drugem polčasu. Čestitke dekletom za zmago."

Žiga Kobaševič, trener Akson Ilirije:
"Odigrali smo dober prvi polčas, v nekem delu celo odličen. V drugem polčasu smo padli, tako fizično, kot mentalno, kar je po tako napornem tednu za našo ekipo tudi pričakovano. Največji krivec za poraz je jasno skok."

 


ŽE ODIGRANO:
Petek, 8. november, ob 20:00

JASMIN SPORT LEDITA : JEŽICA 60:77 (17:12, 11:26, 14:18, 18:21)

Žibert 15 (6 skokov, 8 podaj), Pamić in Kozina Bubnič 14; Jakobčič 24 (10 skokov), Meden 15 (6 podaj)
STATISTIKA

Košarkarice Jasmin sport Ledite so pred številno domžalsko publiko odlično začele derbi proti Ježičankam in po uvodnih desetih minutah vodile s petimi točkami razlike. Drugih dvajset minut je povsem pripadlo gostjam, ki so si v zadnjih štirih minutah prvega polčasa pred nadaljevanjem priigrale deset točk prednosti. 

V tretji četrtini je bila pri gostjah neustavljiva Maja Jakobčič (dvojni dvojček), ki je bila na koncu tudi najzaslužnejša za zmago Ježice. Domačinke so vztrajno napadale, pred zadnjo četrtino pa so zaostajale že za 14 točk. Gostje so v zadnjem delu razliko le še poviševale in na koncu zmagale s 60:77. 

Pri Jasmin sport Lediti je Urša Žibert v statistiko vpisala 15 točk, 8 podaj in 6 skokov. Pri Ježici pa je poleg danes izvrstne Maje Jakobčič (24 točk, 10 skokov, 3 podaje, 3 pridobljene žoge in 3 blokade - valorizacija 33) odlično igrala tudi povratnica po poškodbi in slovenska reprezentantka, Sara Meden.

Ježičanke že v torek čaka obračun z Akson Ilirijo, Domžalčanke pa se bodo 16. novembra prav tako pomerile z Ilirijankami.

Izjavi trenerjev:
Alen Ploj, trener Jasmin sport Ledite:
"Kljub porazu sem zelo zadovoljen z odigrano tekmo. Nismo nastopili v polni postavi. Manjkajo nam kar 3 igralke iz začetne peterice, vendar so punce, ki so odigrale tekmo, resnično pustile srce na igrišču in se držale dogovorov iz garderobe. Čestitke puncam za odigrano tekmo, navijačem za super vzdušje ter nasprotnicam za zmago."

Mojca Markovič, trenerka Ježice:
"Številni gledalci so lahko uživali v lepi košarkarski predstavi. Zadovoljna sem, da so moja dekleta prikazala raznovrstnost in kolektivno igro, predvsem v napadu so lepo izkoriščale naše prednosti. Tudi na račun boljše telesne pripravljenosti smo malce medel uvod v tekmo hitro nadoknadili in ustvarili varno prednost, ki smo jo kontrolirali do konca. Čestitke mojim dekletom za zasluženo zmago."


LESTVICA 1. SKL ZA ŽENSKE

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se