Nazaj

1. SKL za ženske: Derbi vodilnih ekip tokrat pripadel Celjankam

21
nov.
2019
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - Košarkarice Cinkarne Celje so v derbiju devetega kola državnega prvenstva pred domačim občinstvom s 93:68 premagale košarkarice Ježice. S tem Celjanke ostajajo edine neporažena ekipa v 1. SKL za ženske. Prihajajočo soboto pa bodo na košarkarskih prizoriščih v desetem kolu odigrane vse štiri tekme, Ježica pa bo tokrat prosta.
Foto: ŽKK Cinkarna Celje


1. SKL za ženske
9 kolo
Četrtek, 21. november:

CINKARNA CELJE : JEŽICA 93:68 (21:17, 15:24, 24:17, 33:10)

Hersler 25 (13 skokov), Deer 19 (5 podaj); Bajrektarević 33, Jesenšek 14
STATISTIKA

Derbi ekip, ki sta v torek odigrali tudi prvo medsebojno tekmo pokala Članic, je v uvodnih minutah pripadel gostujočim košarkaricam. Ježičanke so predvsem po zaslugi danes izjemno razpoložene Sandre Bajrektarević (33 točk, 8/11 za 3) vseskozi držale stik z domačinkami, ob polčasu pa celo vodile z 41:36. Ob povratku na parket so domačinke v 35. minuti zaigrale agresivneje in si z delnim izidom 14:4 pred zadnjimi desetimi minutami priigrale dvanajst točk prednosti, kar je bilo na koncu dovolj za končni uspeh.

Najkoristnejša igralka Cinkarne Celje je bila Paulina Frida Lovisa Hersler, ki je 25 točkam dodala še 13 skokov. Pri Ježici je poleg Sandre Bajrektarević mejo desetih točk presegla še Nina Jesenšek (14), Celjanke pa so uspele zaustaviti najkoristnejšo igralko lige Majo Jakobčič, ki je v statistiko vpisala 8 točk in 10 skokov. 

Celjanke bodo v soboto gostovale pri Akson Iliriji, Ježica pa je v desetem kolu prosta. 

Izjavi trenerjev:
Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:
"Za nami je težka tekma in čestitam ekipi Ježice za dobro tekmo. Mi bomo potrebovali še nekaj časa, da pridemo do pravega ritma in forme."

Mojca Markovič, trenerka Ježice:
"Zelo sem zadovoljna s pristopom svojih deklet, ki so se odlično zoperstavile favoriziranim Celjankam. Zmanjkalo nam je moči zadnjih 5 minut, ko so domačinke naredile preobrat in precejšnjo prednost. Gledalci so lahko uživali v lepi košarkarski predstavi. Čestitam svojim dekletom za dobro tekmo, Celjankam pa za zmago."


LESTVICA 1. SKL ZA ŽENSKE
 

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se